«Αγορές Παραγωγών» χωρίς μεσάζοντες και βιβλία εσόδων - εξόδων για τους αγρότες

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 16:44
UPD:17:18
Eurokinissi/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος (φωτογραφία αρχείου) ανέφερε πως θα αρχίσει από την 01/01/2014 η υποχρεωτική καθιέρωση βιβλίων εσόδων και εξόδων από τους αγρότες, που θα εξαλείψει, όπως είπε, το φαινόμενο των εικονικών τιμολογίων.

Σε νομοθετική ρύθμιση για «Αγορές Παραγωγών», όπου απευθείας οι αγρότες θα μπορούν να πουλούν χωρίς μεσάζοντες τα προϊόντα τους, προχωρά το επόμενο διάστημα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί η τιμή διακίνησης αυτών των προϊόντων.

Ανέφερε από ακόμη πως θα αρχίσει από την 01/01/2014 η υποχρεωτική καθιέρωση βιβλίων εσόδων και εξόδων από τους αγρότες, που θα εξαλείψει, όπως είπε, το φαινόμενο των εικονικών τιμολογίων.

«Έως σήμερα, παρατηρείται το φαινόμενο, με το δέλεαρ της μεγαλύτερης επιστροφής Φ.Π.Α., αρκετοί αγρότες να ενδίδουν στον πειρασμό που τους υποβάλλουν οι έμποροι και σημειώνουν στα τιμολόγια πώλησης των αγροτικών τους προϊόντων υψηλότερες τιμές από τις πραγματικές που πούλησαν τα προϊόντα τους. Έτσι, όμως, νομιμοποιούν τους εμπόρους να πωλούν σε ακριβότερη τιμή το προϊόν στους καταναλωτές» σημείωσε ο κ. Χαρακόπουλος, προσθέτοντας πως «με την καθιέρωση βιβλίων εσόδων-εξόδων μπαίνει τέλος σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα