Ρωσία: Προς αύξηση των αποθεμάτων της σε ευρώ

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2004 13:26
UPD:13:29

ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ αύξησης των συναλλαγματικών της αποθεμάτων σε ευρώ, εξετάζει η Ρωσία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του πρώτου αναπληρωτή διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, Alexei Ulyukayev.

Ο πρώτος αναπληρωτής διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, Alexei Ulyukayev, ανέφερε, ότι, εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης των αποθεμάτων της χώρας, σε ευρώ.

Τα περισσότερα συναλλαγματικά μας αποθέματα είναι σε δολάρια και αυτό προκαλεί ανησυχία», είπε ο Ulyukayev στη Μόσχα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας: «Αυτό αποτελεί πρόβλημα. Κοιτάζοντας τη δυναμική του ευρώ έναντι του δολαρίου, θα αποφασίσουμε εάν θα αλλάξουμε τη δομή των αποθεμάτων μας».

Η Ρωσία, διατηρεί περίπου το 1/3 των αποθεμάτων της σε ευρώ και το υπόλοιπο, είναι κυρίως δολάρια, είχε πει, ο αναπληρωτής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, Konstantin Korishchenko, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 3 Νοεμβρίου. Το μερίδιο ενδέχεται να αυξηθεί κατά περίπου 50%, σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή της αγοράς συναλλάγματος, Dwyfor Evans, της Bank of America Corp., στο Λονδίνο.

Ανοδικά κινήθηκε το ρωσικό ρούβλι έναντι του δολαρίου, φθάνοντας το 1,285185 στη 1:45' μ.μ., ώρα Μόσχας και στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο. Κάθε διαφορά στην ισοτιμία ευρώ δολαρίου, κατά ένα σεντ δολαρίου, η ισοτιμία ρούβλι-δολάριο, αυξάνεται κατά 15 κόπεκ, συμπλήρωσε ο Ulyukayev.

Τα αποθέματα της Ρωσίας σε συνάλλαγμα και χρυσό αυξήθηκαν για 12η συνεχόμενη εβδομάδα, στα επίπεδα ρεκόρ των 113,1 δισ. δολ. Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, ανακοίνωσε, ότι, τα αποθέματα αυξήθηκαν στα 300 εκατ. δολ. την εβδομάδα που έληξε στις 12 Νοεμβρίου, σε e-mail, που απέστειλε, στις 18 Νοεμβρίου.

Το δολάριο, το μήνα που πέρασε, διαμορφώθηκε κατά 3,5% χαμηλότερα έναντι του ευρώ και υποχώρησε σε επίπεδα ρεκόρ πέντε φορές από τις αρχές του Νοεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα