Αντίστροφη μέτρηση για τον Αστέρα Boυλιαγμένης

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 19:39
UPD:04/12/2013 09:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Την Τετάρτη «κλειδώνει», σύμφωνα με πληροφορίες, η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης, με την κατάθεση ολοκληρωμένων προσφορών από τους τρεις διεκδικητές.

Τα σχήματα που μετέχουν στην «κούρσα» της διεκδίκησης είναιη κοινοπραξία Colony Capital Acquisitions Ltd -Dolphin Capital Investors Ltd, η Plepi Holdings Ltd και το fund AGC Jermyn Street IV:

 * Η Κοινοπραξία των Colony Capital Acquisitions LLC με την Dolphin Capital Investors Ltd. Η Colony αποτελεί επενδυτική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1991 από τον Thomas J. Barrack και έχει έδρα το Λος Αντζελες. Απασχολεί περισσότερους από 400 υπαλλήλους σε εννέα χώρες. Από την ίδρυσή της, διαχειρίζεται συνολικά επενδύσεις αξίας 52 δισ. δολαρίων που αφορούν 30.000 assets.

Σε ό,τι αφορά την Dolphin Capital του Μ. Καμπουρίδη, είναι γνωστή από το Aman Zoe στο Πόρτο Χέλι, ενώ στην εταιρεία έχει επενδύσει περί τα 100 εκατομμύρια η αμερικανική Third Point, που έχει επίσης συμμετοχή με άλλα τόσα στην ελληνική Energean Oil & Gas (πετρέλαια Καβάλας)

* H Jermyn Street Real Estate Fund IV LP. Πρόκειται για ένα επενδυτικό κεφάλαιο το οποίο διαχειρίζεται η AGC Jermyn Street IV. Το fund AGC Equity partners είναι αραβικών συμφερόντων και πραγματοποιεί επενδύσεις στο real estate και τα hedge funds.Το Μάιο του 2012 πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη επένδυση ως εταιρεία της Μέσης Ανατολής στη Ρωσία, αγοράζοντας τη μονάδα ενέργειας Enel OGK-5. Στο συγκεκριμένο σχήμα συμμετέχει, μειοψηφικά, και η τουρκική Dogus Group. Βασικός στόχος της AGC  αποτελεί η αναβάθμιση και η ήπια ανάπτυξη του συνολικού οικοδομήματος. Tο σχέδιο αναβάθμισης περιλαμβάνει την δημιουργία υπερπολυτελούς συγκροτήματος 7 αστέρων.

* Η κοινοπραξία Plepi Holdings Ltd. Επενδυτικό σχήμα το οποίο ελέγχεται από μέλη των οικογενειών Κωνσταντακόπουλου και Olayan (εκ των βασικών μετόχων και της Chipita).

Η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου ελέγχει την ΤΕΜΕΣ, η οποία έχει αναπτύξει το δημοφιλές τουριστικό θέρετρο Costa Navarino στη Μεσσηνία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα