Air France-KLM: 41% η αύξηση των κερδών το β' τρίμηνο

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2004 09:57

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 41%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ευρώπης, Air France-KLM Group, αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους λειτουργίας, σε συνδυασμό με την αύξηση της ζήτησης για ταξίδια.

Τα καθαρά κέρδη της, το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, αναρριχήθηκαν στα 201 εκατ. ευρώ (263 εκατ. δολ.) έναντι - pro forma - καθαρών κερδών ύψους 143 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Πριν από ένα χρόνο, τα στοιχεία της εταιρείας επαναπροσδιορίστηκαν προκειμένου τα αποτελέσματα των δύο εταιρειών να εμφανίζονται από κοινού.

Η Air France, με βάση το Παρίσι, εξαγόρασε τον Μάϊο την KLM, με αποτέλεσμα να κατακτήσει την πρώτη θέση μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης, από την British Airways. Η διοίκηση της εταιρείας, προβλέπει, ότι τα κεφάλαια που θα εξοικονομηθούν από την κοινή λειτουργία των εταρειών, θα ανέλθουν σε 580 εκατ. ευρώ ετησίως ή 17% υψηλότερα της προηγούμενης πρόβλεψής της, σύμφωνα με τον επικεφαλής των οικονομικών της υπηρεσιών Philippe Calavia.

«Η συνεργία με την KLM, εξελίσσεται ακόμα πιο γρήγορα και καλά, από ό,τι αναμένετο και η επιβατική κίνηση ήταν μεγάλη, χάρη της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης», ανέφερε ο Calavia, σε συνέντευξη Τύπου.

Η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 7,7% το τρίμηνο και η δυναμικότητα κατά 6,5%. Τα λειτουργικά κέρδη το τρίμηνο, ανήλθαν σε 295 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για το σύνολο του έτους, επισημαίνοντας, ότι, αυτά θα υπερβούν τα αντίστοιχα του προηγούμενου έτους.

Οι πωλήσεις της Air France-KLM Group, σημείωσαν αύξηση 6,4%, φθάνοντας τα 5,13 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση στις 15 Νοεμβρίου. Επτά οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, εκτιμούσαν κατά μέσον όρο, ότι, τα καθαρά της κέρδη θα διαμορφωθούν στα 203 εκατ. ευρώ.

Οι τιμές των καυσίμων των αεροσκαφών αυξήθηκαν φέτος, σε ποσοστό της.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Jean-Cyril Spinetta, στις 14 Σεπτεμβρίου, η εξοικονόμηση κεφαλαίων από τη συγχώνευση, θα πλησιάσει τα 100 εκατ. ευρώ κατά την πρώτη οικονομική χρήση, 30% υψηλότερα από τις προβλέψεις του Μαΐου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα