Συσκέψεις για την κυπριακή οικονομία υπό τον Ν. Αναστασιάδη

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 10:22
UPD:10:41
FOSPHOTOS/MENELAOS MYRILLAS

Δύο συσκέψεις για την κυπριακή οικονομία πραγματοποιούνται σήμερα υπό τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Η πρώτη σύσκεψη άρχισε στις 9.30 το πρωί και σε αυτήν εξετάζονται τρόποι αντιμετώπισης των κινδύνων που αντιμετωπίζει η οικονομία, λόγω της απόφασης του ΟΟΣΑ να κατατάξει την Κύπρο πολύ χαμηλά σε θέματα διαφάνειας και ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών.

Στη σύσκεψη προσήλθαν εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών, της Κεντρικής Τράπεζας, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της Μονάδας Καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος, ο διευθυντής του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων και οι πρόεδροι του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών.

Σε άλλη σύσκεψη που θα ξεκινήσει στις 11:00 θα εξετασθεί ο καλύτερος συντονισμός της εκστρατείας που αναλαμβάνει η κυβέρνηση για προσέλκυση ξένων κεφαλαίων.

Σε αυτή θα παραστούν οι ηγεσίες του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων και εκπρόσωποι του υπουργείου Εμπορίου.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για εισροή ξένων κεφαλαίων ο κ. Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ στις 28 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα