ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Το α' τρίμηνο του 2014 τα εμπορευματικά δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Σκόπια - Σόφια

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 18:15
UPD:18:21
PHASMA/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ο επικεφαλής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαβεβαίωσε ότι όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες για την καθιέρωση των δύο δρομολογίων (ημέρες, ώρες, τιμολογιακή πολιτική κ.λπ.) θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου, ώστε μέχρι το Μάρτιο και τα δύο να έχουν ξεκινήσει (φωτογραφία αρχείου).

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014 θα ξεκινήσουν τα εμπορευματικά σιδηροδρομικά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τη Θεσσαλονίκη και το λιμάνι της προς τα Σκόπια και τη Σόφια, όπως αποφασίστηκε, στη διάρκεια σύσκεψης, με τη συμμετοχή των προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθανάσιου Ζηλιασκόπουλου και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), Στέλιου Αγγελούδη.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαβεβαίωσε ότι όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες για την καθιέρωση των δύο δρομολογίων (ημέρες, ώρες, τιμολογιακή πολιτική κ.λπ.) θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου, ώστε μέχρι το Μάρτιο και τα δύο να έχουν ξεκινήσει.

Από την πλευρά του, ο κ. Αγγελούδης σημείωσε πως η υλοποίηση αυτής της συνεργασίας αποσκοπεί στην ενίσχυση του ρόλου του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ως κόμβου συνδυασμένων μεταφορών προς τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στο μεταξύ, στις 9 το βράδυ απόψε αναμένεται να αναχωρήσει από την Αθήνα η πρώτη εμπορική αμαξοστοιχία, που θα έχει ως στόχο τη μεταφορά εμπορευμάτων μεγάλων επιχειρήσεων από τη νότια προς τη βόρεια Ελλάδα (διά μέσου των εμπορευματικών σταθμών του ΟΣΕ) και την παράδοσή τους «πόρτα-πόρτα».

Το πρώτο αυτό δρομολόγιο, που θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης, θα έχει δοκιμαστικό χαρακτήρα και θα μεταφέρει φορτία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για τα οποία έχουν υπογραφεί συμβάσεις με ήδη υφιστάμενους πελάτες.

Ακολούθως και αφού δοκιμαστεί με αυτόν τον τρόπο και στην πράξη η αποτελεσματική λειτουργία του, από την ερχόμενη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου το δρομολόγιο θα μεταφέρει -σε προνομιακές τιμές- τα εμπορεύματα και των πρώτων δύο-τριών από τους νέους πελάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (σ.σ. το τακτικό αυτό δρομολόγιο εγκαινιάζεται στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας, που υπεγράφη με 25 μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών).

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα