Glenmorangie Plc: 11% υψηλότερα κέρδη το α' εξάμηνο

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2004 10:02

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 11%, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη της Glenmorangie Plc – παραγωγός ουΐσκυ της Σκωτίας – που εξαγοράστηκε από την LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, αποτέλεσμα της αύξησης της ζήτησης για τα malt ουϊσκυ Glen Moray και Ardbeg.

Τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στα 3,25 εκατ. λίρες Αγγλίας (6,17 εκατ. δολ.) το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι 2,9 εκατ. λιρών, που ήταν κατά το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 20%, φθάνοντας στα 37,9 εκατ. λίρες.

Η εταιρεία ευνοήθηκε, καθώς στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, αυξάνονται οι καταναλωτές που εγκαταλείπουν την μπύρα και δείχνουν προτίμηση σε άλλα οινοπνευματώδη ποτά, όπως το ουΐσκυ. Η LVMH, με έδρα το Παρίσι, συμφώνησε τον περασμένο μήνα, να αγοράσει την εταιρεία, αντί του ποσού των 300 εκατ. λιρών και να προσθέσει τα σήματα της εταιρείες στη δική της γκάμα ποτών, η οποία περιλαμβάνει το κονιάκ Hennessy και την σαμπάνια Dom Perignon.

Η διοίκηση της εταιρείας, ανακοίνωσε, ότι δεν σχεδιάζει τη διανομή μερίσματος για αυτήν την περίοδο, εξ αιτίας της εξαγοράς της από την LVMH.

H Glenmorangie, που σημαίνει στη σκωτική γαελική γλώσσα, «Το φαράγγι της γαλήνης», με βάση τα διαφημιστικά της σποτ, εξάγει ουϊσκυ σε περισσότερες από 120 χώρες του κόσμου. Οι πωλήσεις της εταιρείας, ηλικίας 300 ετών, αφορούν κατά τα 3/4 ουΐσκυ malt.

Η εταιρεία βγήκε σε πώληση τον Αύγουστο από την οικογένεια Macdonald, η οποία κατείχε μερίδιο 52%, μετά από 86 έτη ελέγχου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα