DaimlerChrysler: Η πτώση του δολ. επηρεάζει την Mercedes

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2004 12:32

ΤΑ ΚΕΡΔΗ του τμήματος παραγωγής των πολυτελών αυτοκινήτων της, Mercedes-Benz, θα επηρεάσει η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, ανακοίνωσε η πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, DaimlerChrysler AG.

«Δεν είχαμε προετοιμαστεί για την πτώση του δολαρίου σε τέτοια επίπεδα», ανέφερε ο Thomas Weber, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και υπευθύνου έρευνας, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια δείπνου, χθες στη Φραγκφούρτη, συμπληρώνοντας: «Η εξέλιξη αυτή, θα επηρεάσει αρνητικά τα αποτελέσματα της Mercedes το 2005, το οποίο θα είναι ένα δύσκολο έτος».

Νωρίτερα σήμερα, το δολάριο υποχώρησε σε νέα επίπεδα ρεκόρ, στο 1,3330 έναντι του ευρώ. Η υποχώρησή του, ενδέχεται να διευρυνθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της JPMorgan Chase & Co. και της Merrill Lynch & Co. Σημειώνεται, ότι, οι ΗΠΑ, αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά πώλησης των αυτοκινήτων Mercedes και τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων πολυτελείας στον κόσμο.

Η DaimlerChrysler, χρησιμοποιεί μελλοντικά συμβόλαια, καθώς επίσης και καθορισμένες τιμές έναντι των συναλλαγματικών διακυμάνσεων. Το επόμενο έτος, η εταιρεία είναι κατά ένα μέρος προστατευμένη από την υποτίμηση του δολαρίου, του γιέν και της βρετανικής λίρας, ενώ στα αποτελέσματά της θα βοηθήσει και η παραγωγή που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές της DaimlerChrysler, υποχωρούσαν κατά 29 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 33,51 ευρώ η μία και ήταν χαμηλότερα κατά 0,6%, στις 10:28' π.μ., ώρα Φραγκφούρτης.

«Η αύξηση της τιμής του ατσαλιού έχει επηρεάσει όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες και θα είναι δύσκολο να μεταφέρουν την αύξηση του κόστους στους αγοραστές αυτοκινήτων σε κάποιες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της γερμανικής», συμπλήρωσε ο Webber.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα