Πρόσθετα μέτρα της κυβέρνησης αν αυξηθεί κι άλλο το πετρέλαιο

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2004 12:48
UPD:20:30

Ετοιμη να λάβει πρόσθετα μέτρα, σε περίπτωση περαιτέρω αύξησης των διεθνών τιμών του πετρελαίου, είναι η κυβέρνηση.

Αυτό διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Α' Αθηνών, του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Παπουτσή, σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης, τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης κ.λπ.

Ο κ. Αλογοσκούφης, είπε, ότι απαιτείται ψυχραιμία και ότι «δεν χρειάζεται να δημιουργούμε ένα κλίμα υστερίας στον κόσμο». Υπενθύμισε επίσης τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που οδήγησαν στο να «έχουμε τη στιγμή αυτή στην Ευρώπη, τη χαμηλότερη φορολογική επιβάρυνση στο πετρέλάιο θέρμανσης», καθώς και την αύξηση του αφορολόγητου από τα δέκα στα έντεκα χιλιάδες ευρώ, «για να υπάρξει ελάφρυνση στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα».

Από την πλευρά του, ο κ. Παπουτσής επέκρινε την κυβέρνηση, ότι, απλώς παρακολουθεί τις διεθνείς τιμές και ότι υποδεικνύει μείωση της κατανάλωσης με αποτέλεσμα «να σας ακούει ο κόσμος και να κρυώνει περισσότερο».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Σαλαγκούδης αναχωρεί την Κυριακή για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και η εξέλιξη των τιμών πετρελαίου και οι συνέπειες τους στην οικονομική ανάπτυξη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα