Οι νικητές των βραβείων «Made in Greece» 2013

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013 17:03
UPD:17:11
madeingreeceawards.gr

Τα βραβεία «Made in Greece» για το 2013, τα οποία διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ (ΕΛΑΜ), απονεμήθηκαν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton

Ακολουθούν τα βραβεία ανά κατηγορία:

Εξαγωγική Αριστεία

Βραβείο: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ABEE

Έπαινοι: ΦΑΡΜΑΤΕΝ ΑΒΕΕ, KLEEMANN HELLAS Α.Ε.

Τιμητικές Διακρίσεις: ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ Α.Ε., GAEA-ΓΑΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Β.Ε.Ε., Ιχθυοτροφεία ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ, ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.

Επιχειρηματική Αριστεία

Βραβείο: ΦΑΡΜΑΤΕΝ ΑΒΕΕ

Έπαινοι: ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ Α.Ε., ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε.

Τιμητικές Διακρίσεις: Α.ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ, Nokia Siemens Networks Hellas S.A.

Αγροτική Αριστεία

Βραβείο: ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΕΜΜ.Α.Ε.- ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Έπαινοι: ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ Α.Ε., ΕΥ.ΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ – AGRINO

Τιμητικές Διακρίσεις: ΑΣΟΠ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, Γκουσιάρης Αλέξανδρος, ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε., ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΑΒΕΕ, Ε.ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. SMARTFOODS

Βιομηχανική Αριστεία

Βραβείο: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ABEE

Έπαινοι: ΑΦΟΙ ΓΙΑΝΝΙΔΗ Α.Ε. – VITEX, ΚΡΙ ΚΡΙ Α.Ε.

Τιμητικές Διακρίσεις: ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. TRATA, ROLCO BIANIL SA, ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΚΙΖΕΛΗΣ Α.Ε.

Τεχνολογική Αριστεία

Βραβείο: ΣΙΔΕΝΟΡ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΑ Α.Ε.

Έπαινοι: ERMA FIRST ESK ENGINEERING SOLUTIONS S.A., SingularLogic A.E.

Τιμητικές Διακρίσεις: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ, Unique Com-Κυριάκος Μαλλίνης & ΣΙΑ Ο.Ε.

Καινοτόμο Προϊόν

Βραβείο: ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.

Έπαινοι: APIVITA AEBE, KLEEMANN HELLAS Α.Ε.

Τιμητικές Διακρίσεις: ΕΥ.ΓΕ.ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ-AGRINO, ΜΙΝΕΡΒΑ, SETEL HELLAS

Επώνυμο Ελληνικό Προϊόν

Βραβείο: ΑΤΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΙΤΤΑΣ Α.Ε. για το προϊόν ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗ

Έπαινοι: Ι.ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε. για το προϊόν ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ, ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Α.Ε. για το προϊόν ΟΥΖΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΟΥ

Τιμητικές Διακρίσεις: BARILLA HELLAS AE, ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΕΒΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ Α.Ε.

Επιπλέον, τιμητικοί έπαινοι δόθηκαν σε όλους τους Χρυσούς Χορηγούς (Μαρινόπουλος, Χρυσός Οδηγός, Genesis Pharma, Ideal Standard) για την υποστήριξή τους, ενώ η βραδιά έκλεισε με την απονομή του βραβείου «ΔΙΟΛΚΟΣ», το οποίο απονέμεται στην προσωπικότητα εκείνη που με τις καινοτόμες ενέργειες και δραστηριότητές της άνοιξε δρόμο για να διευκολύνει το διεθνές εμπόριο της χώρας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην καθιέρωση του Made in Greece παγκοσμίως. Το πρώτο βραβείο ΔΙΟΛΚΟΣ απενεμήθη στον Γιάννη Τσεκλένη, τον διεθνώς αναγνωρισμένο σχεδιαστή με πολύχρονη εμπειρία στον χώρο της μόδας, του βιομηχανικού σχεδιασμού και του interior design.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των βραβείων, εκπρόσωποι των χορηγών και των υποστηρικτών, εκπρόσωποι των υποψηφίων επιχειρήσεων και οργανισμών, καθώς και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, και ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Αθανάσιος Σκορδάς. Τα βραβεία παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Ρένια Τσιτσιμπίκου και Νεκτάριος Νώτης.

Ο κ. Τσαυτάρης συνεχάρη την ΕΛΑΜ για τη διοργάνωση των βραβείων: «Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, τέτοιες ενέργειες είναι αρωγή στις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση να υποστηρίξει την εξωστρέφεια. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την υποστήριξη τέτοιων ενεργειών».

Όπως δήλωσε ο κ. Σκορδάς, «τα βραβεία Made in Greece αποτελούν ένα θεσμό που πρέπει να μακροημερεύσει και να προσφέρει αυτό που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι το χρέος αλλά ότι δεν έχουμε πελάτες γιατί ξεχάσαμε να γίνουμε πωλητές. Πρέπει να δοθεί μάχη με το στρατό της ακινησίας, πρώτα από όλα να γίνουμε χώρα παραγωγική, να αλλάξουμε το αναπτυξιακό μας υπόδειγμα και να το προσεγγίσουμε από την πλευρά της  παραγωγής πλούτου».

Τα βραβεία διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα