Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2004 07:01
UPD:07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Posco και της JFE Holdings Inc., καθώς εικάζεται ότι οι χαλυβουργίες θα αυξήσουν περισσότερο τις τιμές τους, εξ αιτίας της ανεπάρκειας, διεθνώς.

«Είμαστε υπέρ των μετοχών των χαλυβουργιών», ανέφερε ο Masaki Iso, o οποίος διαχειρίζεται 7,6 δισ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με την Yasuda Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Η ανεπάρκεια σε ατσάλι, μάλλον θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος».

Οι μετοχές της Mitsui O.S.K. Lines Ltd. οδηγούσαν την άνοδο, μεταξύ των ναυτιλιακών εταιρειών, μετά το κόστος των φορτώσεων για σιδηρομετάλλευμα, άνθρακα και άλλα φυσικά εμπορεύματα, το οποίο αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ. Η κατανάλωση ατσαλιού στην Κίνα, η οποία χρησιμοποιεί περισσότερο το μέταλλο από ό,τι οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία μαζί, ενδέχεται να αυξηθεί κατά 5% το 2005 σε σύγκριση με φέτος, σύμφωνα με ανακοίνωση της State Information Center της Κίνας, στις 16 Νοεμβρίου.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, κέρδιζε 0,8%, φθάνοντας στις 97,33 μονάδες, στις 12:48' μ.μ., ώρα Τόκυο. Ο δείκτης, των οποίων αποτελούν 117 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένης της Posco και της JFE, αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 1996.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200, όδευε να κλείσει σε επίπεδα ρεκόρ. Οι μετοχές της Foster Group Ltd. σημείωναν κέρδη, μετά την ανακοίνωση της Australian Financial Review, της μεγαλύτερης ζυθοποιΐας της χώρας και οινοποιΐας, ότι, ενδέχεται να προχωρήσει στην αγορά ιδίων μετοχών ύψους ενός δισ. δολ. Αυστραλίας (788 εκατ. δολ. ΗΠΑ).

Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία, κέρδιζε 1,6%, φθάνοντας στις 11.003,72 μονάδες, τη στιγμή που ο Topix, αναρριχήθηκε κατά 1,2%.

Αλλού στην περφέρεια, οι μετοχές της Huaneng Power International Inc., οδηγούσαν την πτώση των μετοχών στην Κίνα, μετά την ανακοίνωση της China National Coal Association, ότι η παραγωγή άνθρακα, ενδέχεται να μειωθεί μέσα στα επόμενα 16 χρόνια. Ανοδικά κινήθηκαν οι λοιποί δείκτες της περιφέρειας.

Ο MSCI Asia-Pacific, έχει σημειώσει άνοδο 6,4% μέσα στο Νοέμβριο και οδεύει να κλείσει με κέρδη για τέταρτο μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα