Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2004 10:13

Η ελαφρά ανάκαμψη του δολαρίου έναντι του ευρώ σε συνδυασμό με την υποχώρηση των τιμών πετρελαίου οδηγούν σε άνοδο την πλειονότητα των ευρωπαϊκών δεικτών κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών.

Σε ό,τι αφορά τα εταιρικά νέα, η Telekom Austria πρόκειται να προχωρήσει στην εξαγορά της MobiTel EAD http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/11/29/983967.htm αντί 2,1 δισ. δολ.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε σχεδόν αμετάβλητος στις 4.742,5 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.792,7 μονάδες μεκέρδη 0,3% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.165,1 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,27%.

Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η ομιλία του προέδρου της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, για την Ευρωπαϊκή Οικονομική Ολοκλήρωση (παλαιότερα Συνέδριο Ευρώπης-Δύσης). Θέμα του συνεδρίου -που τελεί υπό την αιγίδα της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας- είναι: «Οι προκλήσεις της ΝΑ Ευρώπης και οι προοπτικές που διαγράφονται».

Αύριο Τρίτη, ο πρόεδρος της ΕΚΤ θα καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την οικονομία της Ευρωζώνης.

Την Τετάρτη δίνονται στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ τα στοιχεία για την πορεία του ατομικού εισοδήματος και της ιδιωτικής κατανάλωσης, καθώς και ο δείκτης ISM για τη μεταποίηση.

Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ το οποίο αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο στο 2% το βασικό επιτόκιο.

Την Παρασκευή, τέλος, θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ τα στοιχεία για την πορεία της απασχόλησης στις ΗΠΑ, εκτός γεωργικού τομέα, το Νοέμβριο, με προβλέψεις για διαμόρφωση του δείκτη ανεργίας στο 5,4%, έναντι 5,5% του Οκτωβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα