Δέσμευση Microsoft για στήριξη της οικονομίας

Κατάρτιση 500.000 ανέργων σε νέες τεχνολογίες μέσα στα επόμενα τρία χρόνια
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 17:09
UPD:17:31
EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Τη δέσμευση της εταιρείας να συνεχίσει να στηρίζει την τοπική οικονομία και κοινωνία, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια ανάκαμψης της Ελλάδας από την κρίση επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Microsoft Κεντροανατολικής Ευρώπης, Ντον Γκράντχαμ, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά.

Ο κ. Γκράντχαμ εστίασε ιδίως στο δύσκολο πρόβλημα της ανεργίας και διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία θα παρέχει τα απαραίτητα εφόδια που θα ενισχύσουν την κατάρτιση των ανέργων σε νέες τεχνολογίες που θα λειτουργήσουν θετικά για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, μέσα από το πρόγραμμα e-skills θα παρέχονται 400 και πλέον μαθήματα Πληροφορικής και Επιχειρηματικότητας, ενώ προβλέπεται να εκπαιδευθούν περίπου 500.000 άνεργοι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Ειδική μνεία έγινε και στην έναρξη λειτουργίας του contact center στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Teleperfomance Ελλάς, το οποίο παρέχει υποστήριξη σε πελάτες της Microsoft, τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, με 350 θέσεις εργασίας στην παρούσα φάση, οι οποίες θα φθάσουν τις 550 σε πλήρη ανάπτυξη.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα