Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση της Εγνατίας από Fitch και Moody’s

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2004 13:15
UPD:13:18

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης για λήψη πιστωτικής διαβάθμισης της Εγνατίας Τράπεζας από τους διεθνείς οργανισμούς πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch και Moody’s.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση της Fitch, η τράπεζα έλαβε BBB- για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική της ικανότητα και F3 για τη βραχυπρόθεσμη.

Από τη Moody’s έλαβε Bαα3 για τη μακροπρόθεσμη και P3 για τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική της ικανότητα.

Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των διεθνών οίκων, τα ισχυρά σημεία της τράπεζας εντοπίζονται στην ισχυρή θέση της στην αγορά χρηματοδότησης αυτοκινήτου, η οποία της επιτρέπει την εξασφάλιση υψηλών περιθωρίων, και στην επαρκή διασπορά εσόδων.

Το μικρό αλλά σταδιακά αναπτυσσόμενο δίκτυο της τράπεζας, τα επαρκή βασικά οικονομικά της μεγέθη και τα υψηλά έσοδα από προμήθειες συγκαταλέγονται στα κύρια ισχυρά σημεία που οι δύο διεθνείς οργανισμοί εντόπισαν κατά την αξιολόγηση της τράπεζας. Η κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας κρίθηκε ικανοποιητική.

Η αύξηση του λειτουργικού κόστους που παρουσιάζεται λόγω της γενικότερης ανασυγκρότησης της τράπεζας επηρεάζουν αρνητικά το δείκτη αποτελεσματικότητας περιορίζοντας κατά τη χρήση 2004 την κερδοφορία του ομίλου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα