ΕΒΕΑ: Δημιουργείται δίκτυο «Επιχειρηματικών Αγγέλων»

Στήριξη της καινοτομίας και εξωστρέφειας του ελληνικού επιχειρείν
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 12:59
UPD:13:06

Στη δημιουργία δικτύου «Επιχειρηματικών Αγγέλων» προχωρά το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, με στόχο τη στήριξη της καινοτομίας και της εξωστρέφειας του ελληνικού επιχειρείν. Ο θεσμός αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τους πρώτους μήνες του 2014.

«Ο θεσμός των επιχειρηματικών αγγέλων, ο οποίος γνωρίζει σημαντική επιτυχία στο εξωτερικό, αποσκοπεί στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των νέων και των καινοτόμων επιχειρήσεων, με εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ, Παύλος Θωμόγλου, ο οποίος έχει αναλάβει τον συντονισμό του δικτύου.

«Από τη μια οι επιχειρηματικοί άγγελοι, έμπειροι ιδιώτες με επιτυχία στον επιχειρηματικό στίβο οι οποίοι θα επενδύσουν σε νέες και καινοτόμες επιχειρήσεις και ιδέες, και από την άλλη, δυνητικοί επιχειρηματίες και επιστήμονες οι οποίοι θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην επιχειρηματικότητα εντός και εκτός των Ελληνικών συνόρων», συμπλήρωσε.

Ως φορείς διαχείρισης και επίβλεψης των δράσεων του θεσμού, αλλά και αξιολόγησης των επιχειρηματικών προτάσεων ορίζονται το Κέντρο Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΑ (Κε.Μ.Ε.-Ε.Β.Ε.Α.) και το Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης (ΚΕΜΕΧ) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα