Υποχωρεί το γιέν έναντι του δολαρίου στην Ασία

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2004 07:24

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ υποχώρηση, σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων, σημείωσε το γιέν έναντι του δολαρίου στην Ασία, μετά τις κυβερνητικές εκθέσεις, οι οποίες έδειξαν, μείωση της βιομηχανικής παραγωγής, των καταναλωτικών δαπανών και της απασχόλησης. http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/11/30/984363.htm .

Τα σημάδια υποχώρησης της ανάπτυξης της χώρας, ενδέχεται να περιορίσουν τη ζήτηση για ιαπωνικά περιουσιακά στοιχεία και γιέν. Ο δείκτης Nikkei, υποχωρούσε κατά 1,2%. Οι εκθέσεις, καταδεικνύουν χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη, ενώ τροφοδοτούν τις φήμες, ότι, η Ιαπωνία θα προχωρήσει στην πώληση του νομίσματός της, προκειμένου να περιορίσει την κατά 7,3% άνοδό του κατά τους τελευταίους εννέα μήνες, η οποία μείωσε τα κέρδη των εξαγωγικών εταιρειών.

«Η οικονομία δείχνει ήδη πιο αδύναμη», ανέφερε ο Minoru Shioiri, διαχειριστής συναλλάγματος της Mitsubishi Securities Co., στο Τόκυο, τμήματος της δεύτερης μεγαλύτερης ιαπωνικής τράπεζας, συμπληρώνοντας: «Το γιέν, ενδέχεται να χάσει περισσότερο έδαφος. Τα απογοητευτικά στοιχεία θα κάνουν την κυβέρνηση να ανησυχεί ακόμη περισσότερο για την ισχυροποίηση του εθνικού νομίσματος της χώρας».

Το γιέν υποχωρούσε στα 103,17 έναντι του δολαρίου στις 12:50' μ.μ., ώρα Τόκυο, από 102,86, που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Το νόμισμα ενδέχεται να υποχωρήσει σήμερα στα 103,70 έναντι του δολαρίου, σύμφωνα με τον Shioiri. Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε στα 136,81 έναντι του ευρώ παό 136,55 γιέν.

Στις 26 Νοεμβρίου το γιέν είχε αυξηθεί στα 102,01 έναντι του δολαρίου, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πέντε ετών. Μία άνοδος, την οποία ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Sadakazu Tanigaki, είχε χαρακτηρίσει απότομη. Ο ίδιος είχε επισημάνει τότε, ότι, η Ιαπωνία θα πρέπει να παρακολουθεί στενά την πορεία του νομίσματος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα