Βιοχάλκο: Σημαντική αύξηση κερδών - κύκλου εργασιών

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2004 10:57

Σε 1.607 εκατ. ευρώ ανήλθε κατά το εννεάμηνο του 2004 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου Βιοχάλκο παρουσιάζοντας αύξηση 37% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων τρίτων του εννεαμήνου ανήλθαν σε 92,7 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 145%, ενώ τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (“EBITDA”) έφθασαν τα 240 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 71% σε σχέση με αυτά της αντίστοιχης περιόδου του 2003.

Οι αποσβέσεις της περιόδου που επιβάρυναν τα αποτελέσματα ανήλθαν σε €110 εκατ. αυξημένες κατά 31,5%.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται στην αύξηση του όγκου των πωλουμένων προϊόντων και στην αύξηση των τιμών των μετάλλων, ενώ η σημαντική αύξηση των αποτελεσμάτων οφείλεται στη βελτίωση των περιθωρίων, στη συμπίεση του κόστους παραγωγής και στη βελτιωμένη απόδοση των νέων παραγωγικών μονάδων που σταδιακά επιτυγχάνεται.

Τα αποτελέσματα, όπως τονίζεται, επηρεάζονται ακόμη δυσμενώς από την ισοτιμία του ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου, η οποία μειώνει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας στις αγορές της ζώνης δολαρίου.

Η διαρκής βελτίωση της αποδοτικότητας των νέων παραγωγικών μονάδων σε συνδυασμό με την έμφαση που δίνεται στην ανάπτυξη εμπορικών υποδομών και δικτύων αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τον κύκλο εργασιών και τα αποτελέσματα των εταιρειών του Ομίλου, καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα