Telstra: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της, Ziggy Switkowski

Μετά την αποτυχημένη επέκταση της εταιρείας στην Ασία
Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2004 08:28

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ από τη θέση του επικεφαλής της Telstra Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Αυστραλίας, ο Ziggy Switkowski, θέτοντας τέλος στη θητεία των πέντε ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας, είδε τη μετοχή της εταιρείας να υποχωρεί κατά 42% και τις ζημίες της να υπερβαίνουν τα δύο δισ. δολ. Αυστραλίας (1,5 δισ. δολ. ΗΠΑ), μετά την αποτυχία του να επεκταθεί στην Ασία.

Ο Ζiggy Switkowski, που παραιτήθηκε από την θέση του επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Αυστραλίας, Telstra Corp.

Ο Switkowski, 56 ετών, θα αποχωρήσει την 1η Ιουλίου του 2005 ή και νωρίτερα εάν βρεθεί ο αντικαταστάτης του, ανακοίνωσε σήμερα η Telstra στη Μελβούρνη. Εικάζεται, ότι, ο Switkowski θα αποχωρήσει αναγκαστικά τον Απρίλιο, μετά την παραίτηση του Bob Mansfield, από τη θέση του προέδρου, ύστερα από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να μπλοκάρει το σχέδιο απόκτησης της δεύτερης σε μέγεθος εφημερίδας της Αυστραλίας.

Η Telstra ανακοίνωσε, ότι οι δυνητικοί επενδυτές σε αυτήν θα πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στην ηγεσία της εταιρείας, καθώς η κυβέρνηση προτίθεται να πουλήσει μερίδιο 51,8% που κατέχει, αξίας 32 δισ. δολ. Αυστραλίας. Το νέο στέλεχος, που θα αναλάβει τα ηνία της Telstra θα πρέπει να ανακτήσει το χαμένο της μερίδιο στην αγορά ύψους 30 δισ. δολ. Αυστραλίας, το οποίο της απέσπασε η Singapore Telecommunications Ltd. και η Vodafone Plc.

Ο Switkowski, οδήγησε την επέκταση της Telstra στην Ασία, με αποτέλεσμα να εμφανίσει ζημίες ύψους δύο δισ. δολ. Αυστραλίας.

Οι μετοχές της, υποχωρούσαν κατά ένα σεντ, φθάνοντας στα 4,92 δολ. Αυστραλίας η μία, στις 2:34' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ, μετά την άνοδο που σημείωσε νωρίτερα, σε ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στα πέντε δολάρια η μία. Από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας, σημείωσε άνοδο 4,2%, καθώς υπήρχαν φήμες της παραίτησης του Switkowski.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα