Louis Vuitton: Διπλάσια κέρδη την επόμενη πενταετία

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2004 10:21

ΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη την επόμενη πενταετία, προβλέπει να εμφανίσει η μεγαλύτερη εταιρεία ειδών πολυτελείας στον κόσμο, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Bernard Arnault.

O Arnault, μιλώντας σήμερα για την αγορά των ειδών πολυτελείας στο Χονγκ Κονγκ, κάλεσε την Κίνα να υπογράψει συμφωνία, προκειμένου να αποφευχθούν οι απομιμήσεις αυτών των ειδών. Ο όμιλος LVMH, άνοιξε συνολικά 13 καταστήματα Louis Vuitton σε 10 κινεζικές πόλεις, προκειμένου να επωφεληθεί από την αύξηση των μισθών, στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία του κόσμου.

«Πιστεύουμε, ότι θα διπλασιάσουμε το μέγεθός μας και την κερδοφορία μας την επόμενη πενταετία, καθώς είχαμε τον χρόνο να επενδύσουμε στις φίρμες μας, στις αγορές όπου έχουμε δραστηριότητα», ανέφερε ο Arnault, κατά τη διάρκεια ομιλίας του. Πέρυσι, τα καθαρά κέρδη της LVMH, που εδρεύει στο Παρίσι, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 30%, φθάνοντας στα 723 εκατ. ευρώ (962 εκατ. δολ.).

Τα κέρδη της εταιρείας τονώνονται από την Κίνα, καθώς ο κόσμος εκεί αγοράζει όλο και περισσότερα είδη πολυτελείας για να κάνει φιγούρα! Το κατά κεφαλήν εισόδημα στη χώρα υπερέβη τα 1.000 δολάρια, για πρώτη φορά πέρυσι, καθώς η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 9%. Η ευημερία, σε πόλεις όπως είναι η Σαγκάη και το Πεκίνο, δημιούργησε πολύ καλή πελατεία, που δεν διστάζει να πληρώσει και 1.000 δολ. ΗΠΑ για να αγοράσει τσάντες.

«Εάν αυτό συνεχιστεί και με τον ίδιο ρυθμό, σε μία γενιά, η κινεζική αγορά θα είναι τόσο μεγάλη όσο και η αγορά των ΗΠΑ για τα είδη πολυτελείας, που αποτελούν το 25% των συνολικών μας πωλήσεων», ανέφερε ο Arnault, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ομιλία του, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας, να πατάξει την παραγωγή απομιμήσεων.

«Ξέρουμε πού βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι και ξέρουμε πού κάνουν την παραγωγή τους. Το να στείλεις αστυνομικούς ή τελωνειακούς να κατασχέσουν τα εμπορεύματα και να τα καταστρέψουν, θα πατάξεις τη δυναμική τους. Πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα», κατέληξε.

Σημειώνεται, ότι, περίπου το ήμισυ των απομιμήσεων ύψους 100 εκατ. δολ., που κατασχέθηκαν από τους τελωνειακούς στις ΗΠΑ, προήρχετο από την Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Επιμελητηρίου Εμπορίου (International Chamber of Commerce). Οι απομιμήσεις, αποτελούν το 7% του διεθνούς εμπορίου ή 450 δισ. δολ. τον χρόνο. Φέτος, μόνο η Louis Vuitton, δαπάνησε το ποσόν των 15 εκατ. ευρώ για να πατάξει τις απομιμήσεις των προϊόντων της, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος μόδας, Yves Carcelle.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα