Eurobank: Συμμετοχή 1.100 εργαζομένων στην εθελουσία

Μείωση του μισθολογικού κόστους τουλάχιστον κατά 55 εκατ. ετησίως
Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013 13:36
UPD:13:40
FOSPHOTOS /ALEXANDROS KATSIS

Η Eurobank εκτιμά ότι οι συνολικές συνέργειες από τη συγχώνευση του νέου Τ.Τ. και της Proton θα ξεπεράσουν  τα  200 εκατ. ετησίως.

Περί τους 1.100 εργαζόμενους δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Eurobank, το οποίο ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, με τη μείωση του μισθολογικού κόστους να εκτιμάται σε τουλάχιστον 55 εκατ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιτεύχθηκε ισορροπημένη κατανομή των εργαζομένων που έκαναν χρήση του προγράμματος, μεταξύ του δικτύου και των διοικητικών υπηρεσιών. Η κατανομή αυτή βοηθά την αναδιάρθρωση και επιτρέπει την επίτευξη των συνεργειών στο πλαίσιο και των συγχωνεύσεων με το νέο Τ.Τ. και την Proton Bank.

Ειδικότερα, διευκολύνεται ο περιορισμός του κόστους στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της Eurobank καθώς και η ομαλή απορρόφηση του διοικητικού προσωπικού του νέου Τ.Τ. και της Proton.

Μέσω της ενοποίησης κεντρικών υπηρεσιών και πληροφοριακών συστημάτων του νέου Τ.Τ. και της Proton Bank, πέραν της αποτελεσματικότερης λειτουργίας, επιτυγχάνονται σημαντικές συνέργειες. Η Eurobank εκτιμά ότι οι συνολικές συνέργειες από τη συγχώνευση του νέου Τ.Τ. και της Proton θα ξεπεράσουν  τα  200 εκατ. ετησίως.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του λειτουργικού μοντέλου της Eurobank, με έμφαση στην ανάδειξη των συνεργειών στις σχέσεις με τους πελάτες.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 2 δισ. ευρώ περίπου, με στόχο την ομαλή και επιτυχή επιστροφή της στον ιδιωτικό τομέα, με εισροή σημαντικών κεφαλαίων από το εξωτερικό, καθώς και την περαιτέρω ενδυνάμωση του κεφαλαιακού δείκτη της τράπεζας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα