Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2004 10:17
UPD:10:40

Aspis Bank: «Θεωρούμε πιθανή την εμφάνιση τάσεων συσσώρευσης σήμερα λόγω ρευστοποιήσεων κερδών. ∆εν περιµένουμε ωστόσο αλλαγή τάσης καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον εκ µέρους των επενδυτών για µετοχές µεσαίας και µικρής κεφαλαιοποίησης».

Euroxx: «Η σταθεροποίηση του γενικού δείκτη τιµών σε επίπεδα άνω των 2.650 µονάδων αποτελεί ένα ακόµη σηµαντικό στοιχείο για την αγορά της Σοφοκλέους, θα πρέπει όµως σύντοµα να αποµακρυνθεί από την περιοχή αυτή αν θέλει να ελπίζει στην επίτευξη νέων υψηλών τιµών έτους. Αρωγός φυσικά στην προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης του δείκτη οφείλει να σταθεί ο τοµέας των µετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, αφού χωρίς αυτή τη βοήθεια δεν πιστεύουµε ότι µπορεί να σηµειωθούν σηµαντικές θετικές µεταβολές, κατά συνέπεια την ερχόµενη εβδοµάδα θα πρέπει να δούµε πιο ζωηρό το επενδυτικό κοινό σε όλο το φάσµα της αγοράς.

Η έναρξη διαπραγµάτευσης των νέων ΣΜΕ στον πρωτοεµφανιζόµενο δείκτη EPS Mid Cap 50 είναι από τα στοιχεία που µπορούν να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή, προσοχή όµως πρέπει να δοθεί και στις εξελίξεις εκτός Ελλάδος όπου δολάριο και πετρέλαιο συνεχίζουν να διαµορφώνουν την επικρατούσα τάση σε όλες τις αγορές».

Praxis International:«Τάσεις σταθεροποίησης αναμένεται να παρουσιαστούν κατά τη σημερινή συνεδρίαση, εκτίμηση η οποία στηρίζεται στο ότι η πλειοψηφία της επενδυτικής κοινότητας έχει στραμμένο το βλέμμα στην επικείμενη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και της διοίκησης της ΟΤΟΕ για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ασφαλιστικού των τραπεζών. Από την άλλη πλευρά, αρνητική επίδραση αναμένουμε να ασκήσει η αποκοπή του δικαιώματος προμερίσματος των εταιρειών ΟΠΑΠ και Hyatt http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/12/06/986382.htm ».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα