Τelecom Italia: Προς εξαγορά του λοιπού τμήματος της κινητής

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, όπως μετέδωσε το Bloomberg
Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2004 10:22

ΤΟ 44% του τμήματος της ασύρματης τηλεφωνίας Τelecom Italia Mobile SpA, το οποίο δεν κατέχει, αξίας περίπου 20 δισ. ευρώ (27 δισ. δολ.), σχεδιάζει να αποκτήσει η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας, Telecom Italia SpA, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Χθες, το ιταλικό Χρηματιστήριο ανακοίνωσε, ότι. θα αναστείλει τη διαπραγμάτευση των μετοχών και των δύο εταιρειών, σήμερα και αύριο, κατόπιν δικού τους αιτήματος. Οι επικεφαλής των εταιρειών που εδρεύουν στο Μιλάνο, πρόκειται να συναντηθούν αύριο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές.

«Η ώρα έχει έρθει για μία συγχώνευση», ανέφερε ο Matteo Brancolini, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου έξι δισ. δολ. σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Τelecom Italia, με την Meliorbanca SpA, στο Μιλάνο, συμπληρώνοντας: «Το βήμα είναι θετικό και λογικό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το είχαν κάνει τόσο καιρό».

Τα πρώην κρατικά μονοπώλια της Γερμανίας και της Γαλλίας έχουν κάνει επίσης το ίδιο, εξαγοράζοντας τις μετοχές των τμημάτων που αναπτύσσονται γρηγορότερα από τα αντίστοιχα της σταθερής τηλεφωνίας. Η France Telecom SA, δαπάνησε 6,6 δισ. ευρώ για το υπόλοιπο ποσοστό του τμήματος ασύρματης τηλεφωνίας της Orange SA τον Απρίλιο, ενώ η Deutsche Telekom AG, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, προσφέρει 2,9 δισ. ευρώ για το λοιπό ποσοστό του τμήματός της στο Internet, T-Online International AG.

H Telecom Italia Mobile, είχε κέρδη ύψους 643 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο της χρήσης. Οι πωλήσεις της, ήταν κατά 7,9% υψηλότερες, φθάνοντας στα 3,35 δισ. ευρώ, καθώς η εταιρεία προσέθεσε πελάτες στην Βραζιλία, τη μεγαλύτερη αγορά εκτός Ιταλίας. Τα κέρδη της Telecom Italia μειώθηκαν περισσότερο από το ήμισυ, κατά το μεγαλύτερο μέρος του προσφάτου τριμήνου, καθώς δεν εμφάνισε τα περυσινά της κέρδη, ενώ οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 2,1%, φθάνοντας στα 7,69 δισ. ευρώ.

O επικεφαλής της Telecom Italia, Marco Tronchetti Provera, επιδιώκει να αυξήσει την κερδοφορία με την αύξηση των πελατών που αγοράζουν κινητά τηλέφωνα που έχουν πρόσβαση στο Internet, σε συνδυασμό με την πώληση των υπηρεσιών e-mail και text message, τα οποία είναι περισσότερο κερδοφόρα, απ' ό,τι οι απλές τηλεφωνικές κλήσεις.

Ο εκπρόσωπος της Telecom Italia, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, καθώς επίσης και ο εκπρόσωπος της Telecom Italia Mobile.

Από τις πηγές, δεν έγινε γνωστό, εάν η τιμή που θα προσφέρει η Telecom Italia, θα είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη από την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της Telecom Italia Mobile.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα