Ιβ Μερς: Η κρίση δεν έχει τελειώσει

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 15:42
UPD:15:51
EPA/PETER HUDEC

Οι πρόσφατες εξελίξεις στις χρηματοοικονομικές αγορές «επιβεβαιώνουν την αξιοπιστία των μεταρρυθμίσεων που έγιναν σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο», ανέφερε ο Μερς σε ομιλία του (φωτογραφία αρχείου).

Την πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά στη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στην Ευρωζώνη αναγνώρισε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Ιβ Μερς, επισημαίνοντας πάντως ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στις χρηματοοικονομικές αγορές «επιβεβαιώνουν την αξιοπιστία των μεταρρυθμίσεων που έγιναν σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο», ανέφερε ο Μερς σε ομιλία του.

«Μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι η εμπιστοσύνη των επενδυτών επιστρέφει αργά… ότι η μετάδοση [της κρίσης] περιορίζεται», είπε ο ευρωπαίος τραπεζίτης, ο οποίος διαπιστώνει ενθαρρυντικά σημάδια, όπως προσαρμογή των εθνικών προϋπολογισμών και βελτιωμένη εποπτεία των οικονομικών πολιτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επεσήμανε πάντως ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς να πει κανείς ότι η κρίση έχει τελειώσει, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε δύο προκλήσεις: στην τόνωση των επενδύσεων και τον τραπεζικό δανεισμό.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα