Καραμανλής: Περιθώρια ελληνορωσικής συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα

Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2004 17:27
UPD:17:29

Η Μόσχα και η Αθήνα έχουν τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω προώθησης της συνεργασίας τους στον ενεργειακό τομέα, δήλωσε στο πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κ. Καραμανλής, παραμονή της επίσημης επίσκεψής του στη Ρωσία.

«Η κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολης θα συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω βελτίωση των σχέσεών μας με τη Ρωσία και θα ανοίξει νέες προοπτικές για πολυμερή οικονομική συνεργασία στους τομείς των συγκοινωνιών, της γεωργίας, της βιομηχανίας και της ανάπτυξης ΜΜΕ. Επιπλέον αυτός ο νέος δίαυλος για την εξαγωγή ρωσικού πετρελαίου προς τη Δύση θα έχει θετικές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία», πρόσθεσε ο έλληνας πρωθυπουργός.

Ο κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι «η οριστική υπογραφή του μνημονίου (έχει μονογραφεί) θα ανοίξει το δρόμο για την εφαρμογή του σχεδίου με ταχείς ρυθμούς».

Ο κ. Καραμανλής αναχωρεί αύριο στις 14.50 για τη Μόσχα, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ομογένειας, τον Πατριάρχη Αλέξιο, τον πρωθυπουργό Φράντκωφ, το δήμαρχο της Μόσχας Λουζκώφ και τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β. Πούτιν.

Την Πέμπτη 9/12 στις 17:15 η ελληνική αντιπροσωπεί αναχωρεί για την Αθήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα