Yπεραμύνθηκε του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης η Γέλεν

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 19:43
UPD:20:47
REUTERS/JOSHUA ROBERTS

Τα σχόλια της Τζάνετ Γέλεν στην κατάθεσή της στην τραπεζική Επιτροπή της Γερουσαίς, υποδηλώνουν ότι η ίδια ως επικεφαλής της Fed θα συνεχίσει τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

«Είναι σημαντικό να μην αφαιρεθεί η στήριξη της οικονομίας , ιδιαίτερα την στιγμή που η ανάκαμψη είναι εύθραυστη και τα διαθέσιμα εργαλεία για τη νομισματική πολιτική , εάν η οικονομία «χτυπηθεί», είναι περιορισμένα, δεδομένου ότι τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια είναι στο μηδέν », είπε στην κατάθεσή της στην Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε μία ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας», τόνισε.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το tapering αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2014, με μείωση του μηνιαίου ρυθμού των αγορών ομολόγων στα 70 δισ. δολάρια από 85 δισ. σήμερα.

ASSOCIATEDPRESS
EURONEWS
REUTERSVIDEO

Τα μέτρα στήριξης της Fed συνετέλεσαν στην εκτόξευση του δείκτη S&P 500 κατά 164% από τα χαμηλά του Μαρτίου του 2009. Ο δείκτης έχει ενισχυθεί 25% μέχρι στγμής φέτος και οδεύει προς την  καλύτερη χρονιά της δεκαετίας.

Η Γέλεν πρόσθεσε ότι δεν βλέπει ενδείξεις φούσκας των τιμών στο χρηματιστήριο . «Οι τιμές των μετοχών έχουν αυξηθεί αρκετά σθεναρά , αλλά αν κοιτάξει κανείς τους παραδοσιακούς δείκτες αποτιμήσεων, όπως την τιμή προς κέρδη,  p/e, δεν θα δει τις τιμές των μετοχών στο έδαφος που υποδηλώνει συνθήκες φούσκας» όπως τόνισε χαρακτηριστικά .

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα