Βολές κατά της ΔΕΗ από τους ιδιώτες παραγωγούς

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 16:47
UPD:16:57
REUTERS/YIORGOS KARAHALIS

Έντονη κριτική στη ΔΕΗ ασκεί ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΑΗ) και την κατηγορεί ότι πρωταρχικός της στόχος είναι «η εξόντωση του ανταγωνισμού, έστω και αν αυτό σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται και επί ζημία της».

«Η ΔΕΗ κατέχοντας το μονοπώλιο των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων στη χώρα, επιχειρεί - όπως όλα τα μονοπώλια - να διαιωνίσει αυτό το πλεονέκτημα, εφαρμόζοντας κατά το δοκούν τις αποφάσεις της ΡΑΕ», αναφέρει ο ΕΣΑΗ σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Ο Σύνδεσμος υπεραμύνεται επίσης του μηχανισμού των Αποδεικτικών Διαθεσιμότητας Ισχύος (ΑΔΙ) με τον οποίο οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής αποζημιώνονται σε ετήσια βάση ανά μεγαβάτ ισχύος, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους ή όχι στην αγορά.

Πηγές της ΔΕΗ ανέφεραν στο ΑΜΠΕ ότι αντίθετα με τον μηχανισμό αυτόν και με την αύξηση της τιμής των ΑΔΙ για τις μονάδες φυσικού αερίου, η ηλεκτροπαραγωγή από φυσικό αέριο αποκτά σημαντικά εγγυημένα έσοδα που προσομοιάζουν με αυτά των μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα