Ντάισελμπλουμ: Κρίσιμο να επιταχύνει τις προσπάθειες η Ελλάδα

Συνεδριάζει στις Βρυξέλλες το Eurogroup
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 11:46
UPD:13:17
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.

Την ανάγκη επιτάχυνσης των προσπαθειών της Ελλάδας ώστε να επιτευχθεί συμφωνία και να προχωρήσει το πρόγραμμα προσαρμογής, υπογράμμισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Χρειαζόμαστε περισσότερη πρόοδο πριν λάβουμε περαιτέρω αποφάσεις, αυτό είναι που προέχει, ανέφερε ο ολλανδός επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ έδωσε, έτσι, το στίγμα της στάσης που θα κρατήσουν σήμερα οι ευρωπαίοι εταίροι, οι οποίοι αναμένεται να ασκήσουν πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει τις προσπάθειές της ώστε να καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. τοπική ώρα, ενώ στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται τα προγράμματα της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και η προετοιμασία της εξόδου από τα μνημόνια της Ιρλανδίας και της Ισπανίας.

Πάντως, για την Ελλάδα και την Κύπρο δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις. Αντίθετα, για την Ιρλανδία μπορεί να ανακοινωθεί η έξοδός της από το πρόγραμμα στα μέσα Δεκεμβρίου, αν και ο ιρλανδός υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πρώτα εάν το Δουβλίνο χρειάζεται μια προληπτική πιστωτική γραμμή ή όχι.

Τέλος, οι υπουργοί της Ευρωζώνης θα έχουν και μια διεξοδική συζήτηση για την ευρωπαϊκή τραπεζική ενοποίηση, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν διαφωνίες στο θέμα της εξυγίανσης προβληματικών τραπεζών.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Deutsche Welle



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα