Επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ιαπωνία

Πάνω από τις προβλέψεις τα στοιχεία για το ΑΕΠ
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 09:58
UPD:10:07
REUTERS/YUYA SHINO

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, το ΑΕΠ της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 0,5%, έπειτα από αύξηση 0,9% που είχε σημειώσει στο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου.

Επιβράδυνση μικρότερη της αναμενόμενης εμφάνισε η ιαπωνική οικονομία στο τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, ενώ η ανάπτυξη αναμένεται να επιταχυνθεί κατά το τρέχον τρίμηνο χάρη στις ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, το ΑΕΠ της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 0,5%, έπειτα από αύξηση 0,9% που είχε σημειώσει στο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξησή του κατά 0,4%.

Πρόκειται για το τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο ανάπτυξης - το καλύτερο σερί που έχει καταγραφεί στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη την τελευταία τριετία.

Σύμφωνα με οικονομολόγους, οι συνθήκες στην αγορά εργασίας και οι ενδείξεις αύξησης των εισοδημάτων αναμένεται να τονώσουν τις καταναλωτικές δαπάνες τα επόμενα τρίμηνα.

«Η οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να επιταχυνθεί το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς. Παρά τα αδύναμα στοιχεία σήμερα, δεν χρειάζεται να είμαστε απαισιόδοξοι για τις προοπτικές», σχολίασε ο Γιούνκο Νισιόκα, επικεφαλής οικονομολόγος στην RBS Securities.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα