Johnson&Johnson: Προς εξαγορά της Guidant , σύμφωνα με τους Ν.Υ. Times

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2004 10:12

ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ των διαπραγματεύσεων, για την αγορά της κατασκευάστριας μηχανημάτων αντιμετώπισης καρδιακών παθήσεων και κυκλοφορικού, Guidant Corp., αντί ποσού μεγαλύτερου των 24 δισ. δολ., βρίσκεται η μεγαλύτερη παραγωγός ιατρικών εξαρτημάτων στον κόσμο, Johnson & Johnson, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στους «New York Times», το οποίο επικαλείται στελέχη, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Η συμφωνία, θα τονώσει τη θέση της Johnson & Johnson στην αγορά ιατρικών εξαρτημάτων, όπως βηματοδότες και stents, σύμφωνα με τους Times. Η Guidant, που εδρεύει στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ, το τρίτο τρίμηνο της χρήσης εμφάνισε πωλήσεις ύψους 925 εκατ. δολ. και καθαρά κέρδη 154 εκατ. δολ., αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Guidant, μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες ιατρικών εξαρτημάτων κατά των καρδιοπαθειών και του κακού κυκλοφορικού, είναι ηγέτιδα της αγοράς των stents (τους μικρούς μεταλλικούς κυλίνδρους, που χρησιμοποιούνται για τη διάνοιξη των φλεβών), ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι γιατροί αλλάζουν τις θεραπείες στους ασθενείς τους με πιο αποτελεσματικά χάπια, όπως αυτά που παράγει το τμήμα Cordis, της Johnson & Johnson, αναφέρουν οι «Times».

Εάν η συμφωνία ολοκληρωθεί, αυτή, θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη συγχώνευση στις ΗΠΑ μέσα στο έτος. Ωστόσο, τα στελέχη, που δεν κατονόμασε η εφημερίδα, είπαν, ότι η συμφωνία ενδέχεται να ακυρωθεί, αν και ελπίζουν ότι αυτή θα επιτευχθεί μέσα σε μία εβδομάδα.

Οι μετοχές της Johnson & Johnson, της οποίας οι πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο ανήλθαν σε 11,6 δισ. δολ., υποχωρούσαν κατά οκτώ σεντς, φθάνοντας στα 61,83 δολ. η μία. Συνολικά μέσα στο έτος έχουν σημειώσει άνοδο 20%. Οι μετοχές της Guidant, οι οποίες μέσα στο 2004 έχουν κερδίσει ποσοστό 14%, υποχωρούσαν κατά 40 σεντς, φθάνοντας χθες στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, στα 68,75 δολ. η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα