Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Στάση αναμονής
Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2004 10:15
UPD:10:16

Aspis Bank: «Σταθεροποιητικές τάσεις αναµένεται να επικρατήσουν σήµερα στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς το δολλάριο βρίσκεται στα χαµηλότερα επίπεδα όλων των εποχών έναντι του ευρώ και οι τιµές του πετρελαίου έχουν ανακάµψει τις δύο τελευταίες µέρες. Παρόµοια περιµένουμε να είναι η εικόνα και στην ελληνική αγορά καθώς δεν υπάρχουν σηµαντικά εταιρικά νέα».

Euroxx: «Διατηρήθηκε κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδοµάδας η τάση συσσώρευσης που επικρατεί τις τελευταίες ηµέρες στο Χρηµατιστήριο µε τις µετοχές της µεσαίας και της µικρής κεφαλαιοποίησης να προσφέρουν σηµαντικές αποδόσεις σε αντίθεση µε αυτές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και ειδικότερα του τραπεζικού τοµέα που παρουσιάζουν σαφείς ενδείξεις συγκράτησης. Το κλίµα αναµονής στον τραπεζικό κλάδο συντηρείται από το µείζον θέµα του ασφαλιστικού και από τις εξελίξεις που αυτό επιφυλάσσει στους τραπεζικούς οργανισµούς, συνεπώς για την ώρα η αγορά θα ταλαιπωρείται έως ότου οι εξελίξεις είναι τέτοιες που θα επιτρέψουν την εκδήλωση µιας νέας ανοδικής κίνησης στον κινητήριο µοχλό της αγοράς, τις δεικτοβαρείς µετοχές».

Praxis International: «Η αναμονή εξελίξεων για την εξεύρεση λύσης στο ασφαλιστικό πρόβλημα του τραπεζικού κλάδου από τη μία πλευρά και η πορεία του προγράμματος εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ από την άλλη, ενδέχεται να οδηγήσουν την πλειοψηφία της επενδυτικής κοινότητας στο να διατηρήσει στάση αναμονής οδηγώντας την αγορά σε συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών κατά τη σημερινή συνεδρίαση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα