Credit Suisse: Συγχωνεύσεις τμημάτων της, πώληση μετοχών της Winterthur

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2004 10:48

ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ του τμήματός της, Credit Suisse First Boston, (CSFB), με το τμήμα της τραπεζικής, σχεδιάζει μέσα στην επόμενη διετία, η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της Ελβετίας, Credit Suisse Group, με στόχο την αύξηση των κερδών της, τα οποία υστέρησαν στην Wall Street.

Η αναδιοργάνωση, θα οδηγήσει στη μείωση του κόστους λειτουργίας, καθώς η Credit Suisse, επιδιώκει να αυξήσει τα καθαρά κέρδη της CSFB, τουλάχιστον κατά τρία δισ. ελβετικά φράγκα (2,6 δισ. δολ.), μέχρι το 2007, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Επίσης, σχεδιάζει να πουλήσει τις μετοχές στο τμήμα των ασφαλίσεων, Winterthur, καθώς απέτυχε να βρει αγοραστή.

Ο επικεφαλής της, Oswald Gruebel, 61 ετών, πρώην διαχειριστής ομολόγων, καταβάλλει προσπάθειες αύξησης των κερδών της τράπεζας, με την αναδιοργάνωση της CSFB, από τότε που διαδέχθηκε τον John Mack, 60 ετών, ο οποίος απομακρύνθηκε. Οι αλλαγές τις Credit Suisse, ανακοινώθηκαν σήμερα από τη φίρμα στη Ν. Υόρκη, καθώς επίσης και το ό,τι η τράπεζα θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην αγοραπωλησία εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής (commodities). Τέλος, σχεδιάζει την ενοποίηση των μεγαλύτερη αγορών της CSFB.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα