DaVita: 3,1 δισ. δολ. για την απόκτηση της Gambro στις ΗΠΑ

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2004 11:05

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά των κλινικών αιμοκάθαρσης, της σουηδικής Gambro AB, στις ΗΠΑ, αντί του ποσού των 3,1 δισ. δολ. σε μετρητά, έκλεισε η εταιρεία διαχείρισης κέντρων αιμοκάθαρσης, DaVita Inc.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Gambro, που εδρεύει στη Στοκχόλμη, οι πωλήσεις από τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ ήταν περίπου 1,8 δισ. δολ. το 2003, ενώ οι εταιρείες περιμένουν να ολοκληρωθεί η συγχώνευση το πρώτο εξάμηνο του 2005.

Με την απόκτηση των κέντρων αιμοκάθαρσης της Gambro, η DaVita θα καταστεί ηγέτιδα του κλάδου, ξεπερνώντας τηςν Fresenius Medical Care AG στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο.

Η αποστέρηση των κέντρων της Gambro στις ΗΠΑ, θα έχει κέρδη από φόρους ύψους 1,2 δισ. δολ., σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Η εταιρεία, η δεύτερη σε μέγεθος του κλάδου, συμφώνησε επίσης να προμηθεύει την DaVita με νεφρικά προϊόντα, για τουλάχιστον 10 χρόνια.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Gasbro, ανεστάλη χθες, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα, Wall Street Journal, ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία. Οι μετοχές της Gambro, έχουν σημειώσει φέτος αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 50% και της DaVita, σε ποσοστό 42%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα