Κέρδη στη Wall Street

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 23:21
UPD:23:38
REUTERS/LUCAS JACKSON

Φωτογραφία αρχείου.

Με άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο της  Νέας Υόρκης έπειτα και από τα πολύ καλά αποτελέσματα κερδοφορίας των μετοχών της Macy’s που επηρέασαν θετικά το επενδυτικό κλίμα.

Τα  στοιχεία για την κερδοφορία του κολοσσού της λιανικής αγοράς δίνουν το στίγμα για την εορταστική περίοδο που έρχεται.

Ο  δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,45%, διαμορφούμενος στις 15,821.60 μονάδες, ο δείκτης S&P τερμάτισε με άνοδο 0,81% στις 1,781.94 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq  έκλεισε με κέρδη 1,16% στις 3,965.57 μονάδες.

Αξιόλογη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της Microsoft Corp και της  Home Depot, ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές της EI du Pont de Nemour και της  Merck.

Αρχικά πάντως, επικράτησαν πτωτικές τάσεις, εν μέσω μικτών μηνυμάτων σχετικά με το «αύριο» της πολιτικής της Fed σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Ο πρόεδρος τη Fed στην Ατλάντα, Ντένις Λόκχαρτ, δήλωσε την Τρίτη πως δεν αποκλείει μια σταδιακή μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης κατά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, αν και ο ίδιος θεωρεί ότι η Fed θα πρέπει να διατηρήσει την πολιτική της νομισματικής χαλάρωσης.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, οι οικονομολόγοι εκτιμούν πως η Fed θα καθυστερήσει τη μείωση του προγράμματος αγοράς assets, μέχρι την συνεδρίαση της 18-19 Μαρτίου του 2014. Oι φορείς χάραξης πολιτικής θα μειώσουν πιθανώς το μηνιαίο ρυθμό αγορών ομολόγων στα 70 δισ. δολάρια εκείνο το διαστημα, αλλά δεν αναμένεται το tapering να ανακοινωθεί στην συνεδρίαση της 17-18 Δεκεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα