«Ευρωπαίος μάνατζερ 2013» ο πρόεδρος της Axel Springer AG

Με τις ψήφους εκπροσώπων του ευρωπαϊκού οικονομικού Τύπου
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 10:14
UPD:10:14
EPA/PETER FOLEY

Ο Ματίας Ντέπφνερ (φωτογραφία αρχείου) εργάζεται στην Axel Springer από το 1998, αρχικώς ως αρχισυντάκτης της Die Welt και από το 2000 ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Στον δρ. Ματίας Ντέπφνερ, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Axel Springer AG απένειμε το βραβείο του «Ευρωπαίου Μάνατζερ 2013» η Ένωση Ευρωπαϊκού Οικονομικού Τύπου (EBP) στη Στοκχόλμη.

Ο Ματίας Ντέπφνερ τιμήθηκε «για το εξαίρετο ηγετικό του έργο ως επικεφαλής της Axel Springer AG τα τελευταία 13 έτη», με τεράστια, όπως αναφέρει η EBP, προσωπική συμβολή στη σταθερότητα και την ανάπτυξη του γερμανικού ομίλου, ο οποίος εμφανίζεται πρωτοπόρος στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε παγκόσμια κλίμακα.

Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στο Βερολίνο και ο κ. Ντέπφνερ εργάζεται εκεί από το 1998, αρχικώς ως αρχισυντάκτης της Die Welt και από το 2000 ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Στην πλούσια σε εμπειρίες καριέρα του, υπήρξε αρχισυντάκτης των εφημερίδων Wochenpost και Hamburger Morgenpost. Στην Gruner+Jahr, υπήρξε βοηθός CEO στο Αμβούργο.

Είχε εργαστεί επίσης ως συντάκτης και ανταποκριτής της Frankfurter Allgemeine Zeitung από τις Βρυξέλλες.

Έχει σπουδάσει μουσικολογία, γερμανικά και θεατρικές τέχνες σε Φρανκφούρτη και Βοστόνη.

Ο κ. Ντέπφνερ είναι επίτιμο μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας, της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής, καθώς του Συμβουλίου Ευρωπαίων Εκδοτών (EPC).

«Με την ιδιότητα του αρχισυντάκτη το 1998, είχα δημοσιεύσει ένα κεντρικό άρθρο στο οποίο σημείωνα ότι έπρεπε να υπάρχουν - τότε -  μόνον τρεις προτεραιότητες για τις επιχειρήσεις στον τομέα των μέσων ενημέρωσης: Διαδίκτυο, Διαδίκτυο, Διαδίκτυο», σημειώνει ο βραβευθείς σε συνέντευξή του, ερωτώμενος για το κατά πόσο πίστευε στην ανάγκη ψηφιοποίησης πριν από 15 χρόνια, όταν άρχισε την εργασία στον όμιλο του οποίου σήμερα προΐσταται.

Σε ερώτηση για το πώς αντιμετωπίστηκε η ριζοσπαστική για την εποχή προσήλωσή του στις νέες τεχνολογίες στα τέλη της δεκαετίας του ’90, τονίζει ότι είχε κατηγορηθεί για υπερβολή, ωστόσο η πορεία προς την ψηφιοποίηση ήταν ταχύτερη ακόμη και από τις προσδοκίες του.

«Όταν ανέλαβα CEO το 2002, αναπτύξαμε μία ξεκάθαρη στρατηγική ψηφιοποίησης για τον όμιλο, η οποία εφαρμόζεται από τότε μέχρι και σήμερα συστηματικώς. Το 2004 λαμβάναμε το 2% των εσόδων μας δια ψηφιακής οδού, σήμερα το κομμάτι της πίτας των ψηφιακών μας κερδών αγγίζει το 40% του συνόλου. Η ψηφιοποίηση είναι ελκυστική. Δεν αποτελεί απειλή για τις εταιρείες πολυμέσων, αντιθέτως είναι μια τεράστια ευκαιρία», υπογραμμίζει ο κ. Ντέπφνερ.

«Όποιος δεν νιώθει ευτυχής να λαμβάνει βραβεία, είναι ένα μικρό δυστυχισμένο πλάσμα. Όποιος, από την άλλη πλευρά, τα λαμβάνει υπερβολικά σοβαρά, ζει επικίνδυνα», καταλήγει ο επικεφαλής της Axel Springer AG.

Η βράβευση έλαβε χώρα στο παραδοσιακό αρχοντικό οίκημα Nedre Manilla, υπό την αιγίδα του σουηδικού ομίλου μέσων ενημέρωσης Bonnier.

Στην EBP συμμετέχουν 48 κορυφαία ευρωπαϊκά οικονομικά φύλλα και περιοδικά  από 27 χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, όπως οι The Wall Street Journal Europe, η Handelsblatt, Les Echos,  Dagens Industri και Milano Finanza.
Το βραβείο απονέμεται σε μάνατζερ και επιχειρήσεις από το 1991 και η επιλογή γίνεται στη βάση ψηφοφορίας συντακτών του ευρωπαϊκού οικονομικού Τύπου.

Μεταξύ των κατά καιρούς βραβευθέντων βρίσκονται κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων, όπως  ο Ίνγκβαρ Κάμπραντ του Ikea, ο Μπερντ Πίσετσρίντερ, πρώην CEO της BMW και της Volkswagen, ο Γουέντελιν Γοιυίντεκινγκ, CEO της Porsche, ο Βόφγκανγκ Μαϊρούμπερ, πρόεδρος της Lufthansa, καθώς και ο Λούκα Ντι Μοντετσεμόλο, πρόεδρος της Ferrari.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα