Ολάντ: Επίσπευση των προσπαθειών κατά της ανεργίας των νέων

Δηλώσεις του γάλλου προέδρου στο κλείσιμο της διάσκεψης των ευρωπαίων ηγετών
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013 20:52
UPD:20:56
EPA/YOAN VALAT

«Αυτό που διακυβεύεται είναι το μέλλον μιας γενιάς που έχει επηρεαστεί από τη χρόνια ανεργία», δήλωσε ο Ολάντ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με την Άγκελα Μέρκελ και άλλους ευρωπαίους ηγέτες.

Η Ευρώπη θα επισπεύσει τις προσπάθειες που καταβάλλονται  για να δοθεί τέλος στην «απόγνωση» εκατομμυρίων άνεργων νέων, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, στο κλείσιμο της διάσκεψης των ευρωπαίων ηγετών για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στο Παρίσι.

«Αυτό που διακυβεύεται είναι το μέλλον μιας γενιάς που έχει επηρεαστεί από τη χρόνια ανεργία», δήλωσε ο Ολάντ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.

PRÉSIDENCE DE LA RÉPUBLIQUE

Η συνέντευξη Τύπου του Γάλλου προέδρου Φρ. Ολάντ, της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ, της Λιθουανής προέδρου Ντ. Γκριμπαουσκάιτε, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σουλτς, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Μ. Μπαρόζο και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χ. Βαν Ρόμπεϊ.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να κινηθούν τάχιστα, πρόσθεσε, καθώς η Ε.Ε. μετρά πλέον 5,6 εκατ. νέους που βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας. Σύμφωνα με τον γάλλο πρόεδρος, στις αρχές του Ιανουαρίου θα αποδεσμευτούν δισ. ευρώ για να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία θέσεων εργασίας και η εκπαίδευση των νέων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα