Σε αναζήτηση κοινά αποδεκτής λύσης για τον ΕΝΦΑ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Συνάντηση εκπροσώπων των δύο κομμάτων
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013 18:17
UPD:18:48
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Ουσιαστικές αλλαγές στο προσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του συντονιστικού της Κ.Ο. του Κινήματος στη Βουλή.

Ουσιαστική χαρακτήρισε τη συζήτηση με την αντιπροσωπεία της ΝΔ για αλλαγές στο προσχέδιο του ενιαίου φόρου ακινήτων ο Γ. Κουτσούκος, της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ.

«Κάναμε ουσιαστική συζήτηση για τις αναγκαίες αλλαγές ώστε να υπηρετηθεί αυτός ο στόχος. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ όταν θα είναι έτοιμο το σχέδιο» δήλωσε ο κ. Κουτσούκος.

Ουσιαστικές αλλαγές στο προσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για τον ΕΝΦΑ, «ώστε να εξασφαλίζεται η δικαιότερη κατανομή των βαρών και η φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας» θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του συντονιστικού της Κ.Ο. του Κινήματος στη Βουλή.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, με τους Γ. Κουτσούκο και Α. Μακρυπίδη, συναντήθηκε με εκπροσώπους  της Ν.Δ. ώστε να αναζητηθεί κοινά αποδεκτή λύση. Υπενθυμίζεται ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν προειδοποιήσει για την καταψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου σε περίπτωση που δεν υπάρξουν βελτιώσεις.

Πρωτοβουλία για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης αποφασίστηκε επίσης η ανάληψη πρωτοβουλίας για την ψήφιση διατάξεων με στόχο τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και την επίλυση προβλημάτων  ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού.

Η πρωτοβουλία θα αφορά συγκεκριμένα την αναμόρφωση του πλαισίου χορήγησης συντάξεων ανασφάλιστων και υπερήλικων, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανασφάλιστων ανέργων, τη μη περικοπή του ΕΚΑΣ των αναπήρων, τη ρύθμιση για το συνταξιοδοτικό των αγροτών (στα 62 με 40 χρόνια δουλειάς) και τη  μείωση των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτικών).

Επιτάχυνση φορολογικών ελέγχων

Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα επεξεργαστεί παράλληλα πρωτοβουλία και προτάσεις για ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εκκρεμών ελέγχων των εμβασμάτων πολιτών προς το εξωτερικό, των καταθέσεων ελλήνων πολιτών σε ξένες τράπεζες και τις off shore εταιρείες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα