Aυστραλία: Αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2004 07:45

ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ διατήρησε η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας, τα βασικά επιτόκια δανεισμού για δωδέκατο μήνα, καθώς δύο εκθέσεις έδειξαν σήμερα, ότι, η οικονομία αναπτύχθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό σε τέσσερα χρόνια, ο δανεισμός για την αγορά κατοικιών περιορίστηκε, όπως και οι λιανικές πωλήσεις.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, Ian Macfarlane και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της, διατήρησαν στο 5,25% τα βασικά επιτόκια δανεισμού, όπως προέβλεπαν και οι 23 οικνομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Αλλη έκθεση, έδειξε σήμερα, ότι, η αξία των δανείων για την αγορά κατοικιών, περισίστηκε κατά 3,1%, τον Οκτώβριο.

Η Τράπεζα, δεν έχει αυξήσει τα επιτόκια από τον περασμένο Απρίλιο, μετά από δύο αυξήσεις πέρυσι, οι οποίες περιόρισαν την οικονομική ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με έρευνα οικονομολόγων. Η άνοδος του δολαρίου της Αυστραλίας, περιόρισε επίσης τα κέρδη των εξαγωγικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Southcorp Ltd., την κατασκευαστική δραστηριότητα, αλλά και τη ζήτηση των προϊόντων της Boral Ltd.

Δεύτερη έκθεση, έδειξε σήμερα, ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών μειώθηκε κατά 2,9% τον Οκτώβριο, από τα υψηλότερα επίπεδα δεκαετίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα