Porsche: 4% η αύξηση των πωλήσεών της το δ' τρίμηνο

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2004 10:20

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ αυτοπεποίθηση για την οικονομική της ανάπτυξη την τρέχουσα χρήση, μετά την αύξηση των εσόδων της σε ποσοστό της τάξης του 4% το τέταρτο τρίμηνο, αποτέλεσμα των υψηλοτέρων πωλήσεων του Cayenne, έχει η πιο κερδοφόρα αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, Porsche AG.

Η νέα Boxster και το μοντέλο της, 911, θα βοηθήσουν στην αύξηση της ανάπτυξης φέτος, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Η εταιρεία, θα δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωΐ στην Στουτγάρδη. Από την 1η Αυγούστου έως τις 30 Νοεμβρίου του 2004, οι πωλήσεις της Porsche αυξήθηκαν στο 1,98 δισ. ευρώ (2,65 δισ. δολ.).

Ο επικεφαλής της, Wendelin Wiedeking, 52 ετών, παρουσίασε το Cayenne το 2002, προκειμένου να περιορίσει την πτώση της ζήτησης των παλαιοτέρων μοντέλων της αυτοκινητοβιομηχανίας, της 911 και της Boxter στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ο ίδιος, σε παρουσίαση της νέας Boxter τον Οκτώβριο, είχε πει, ότι η εταιρεία ενδέχεται να παρουσιάσει και τέταρτο μοντέλο.

Η νέα έκδοση της ναυαρχίδας της εταιρείας, Porsche 911, που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο και η νέα Boxter, θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στις πωλήσεις, σύμφωνα με τη διοίκησή της. Οι πωλήσεις του μοντέλου 911 αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 19%, φθάνοντας τα 8.452 οχήματα, τη στιγμή που οι αντίστοιχες του Cayenne, σημείωσαν αύξηση 15%, φθάνοντας στα 13.011 οχήματα. Οι πωλήσεις της Boxter μειώθηκαν σε ποσοστό 47%, φθάνοντας τα 1.916 οχήματα. Πέρυσι, περίπου το ήμισυ των συνολικών πωλήσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας, πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ.

Στόχος της Porsche, είναι η αύξηση των πωλήσεων και των κερδών, για μία ακόμη χρονιά, μετά την υπέρβαση του στόχου στο σύνολο του έτους για πωλήσεις 75.000 αυτοκινήτων, όπως είχε ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο ο προσωπάρχης της εταιρείας, Harro Harmel.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα