ΒSA: Νέο εργαλείο ελέγχου λογισμικού επιχειρήσεων και οργανισμών

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2004 12:46

Ενα νέο εργαλείο ελέγχου, που θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις, να εντοπίζουν και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά το λογισμικό, που είναι εγκατεστημένο στα δίκτυά τους, προσφέρεται από την ιστοσελίδα της BSA, ύστερα από την πρόσφατη συνεργασία της με την Centennial Software, εταιρεία ανάπτυξης λύσεων για τη διαχείριση λογισμικού.

Πρόκειται για το Centennial Discovery, ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο ώστε να βοηθά τις επιχειρήσεις να αποκτούν ακριβή εικόνα του εγκατεστημένου λογισμικού τους, ανακαλύπτοντας και καταγράφοντας αυτόματα όλο το λογισμικό που χρησιμοποιείται στο εσωτερικό τους, και επιτρέποντας έτσι στη διοίκηση να εξασφαλίζει την πλήρη συμμόρφωση με τις άδειες χρήσης.

Με αυτόν τον τρόπο, οι επιχειρήσεις επιτυγχάνουν μείωση των μη απαραίτητων δαπανών και μεγιστοποίηση της ωφέλειας από τις χρησιμοποιούμενες άδειες λογισμικού, ενώ αποφεύγουν τα προβλήματα που συνδέονται με τη χρήση μη γνήσιου λογισμικού (από απουσία τεχνικής υποστήριξης, κενά ασφαλείας, ελλιπή συμβατότητα και δυσλειτουργίες, μέχρι την ενδεχόμενη επιβολή προστίμων και την προσβολή της καλής εταιρικής τους φήμης).

Οι ενδιαφερόμενοι για το συγκεκριμένο εργαλείο ελέγχου θα μπορούν να εγγράφονται για δωρεάν δοκιμή, διάρκειας ενός μήνα, μέσω του site της BSA (http://www.bsa.org/usa/antipiracy/Tools-Resources.cfm ).

Κατά το διάστημα των 30 ημερών οι εγγεγραμμένες επιχειρήσεις και οργανισμοί θα μπορούν να επιτηρούν τη λειτουργία έως και 25 υπολογιστών, ενώ με την ταυτόχρονη εφαρμογή του αντίστοιχου προγράμματος διαχείρισης είναι δυνατόν να προσδιορίσουν με ακρίβεια τις ανάγκες τους σε λογισμικό και να επανεξετάσουν τις υπάρχουσες άδειες χρήσης.

«Το εργαλείο ελέγχου της Centennial είναι μια ακόμη παροχή της BSA για την επιχειρηματική αγορά», δηλώνει ο νομικός σύμβουλος της BSA στην Ελλάδα, Γεώργιος-Ανδρέας Ζάννος. «Οι δωρεάν πόροι, τα εργαλεία και οι συμβουλές που παρέχονται από το διαδικτυακό τόπο της BSA (www.bsa.org), περιλαμβάνονται στην εκπαιδευτική της δραστηριότητα για την ενημέρωση και την αφύπνιση των επιχειρήσεων αναφορικά με τους κινδύνους της χρήσης λογισμικού χωρίς άδεια. Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι τo Centennial Discovery θα αποτελέσει ένα εξαιρετικά χρήσιμο εφόδιο, το οποίο θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά το εγκατεστημένο λογισμικό τους».

«Η Centennial Software υποστηρίζει την προσπάθεια της BSA να ενημερώνει τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς σχετικά με τις σωστές πρακτικές διαχείρισης λογισμικού και τη σημασία της νόμιμης χρήσης του», δήλωσε ο Brant Hubbard, Γενικός Διευθυντής της Centennial Software LLC. «Το εργαλείο ελέγχου Centennial επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εντοπίζουν γρήγορα τυχόν λογισμικό που χρησιμοποιείται χωρία άδεια, αλλά και να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα το σύνολο του λογισμικού τους. Με αυτόν τον τρόπο, περιορίζουν τα περιττά έξοδα αγοράς προγραμμάτων που δεν χρειάζονται, και αναγνωρίζουν ευκολότερα τις περιπτώσεις που επιτρέπουν επαναχρησιμοποίηση των αδειών που ήδη διαθέτουν».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα