Παρουσίαση της S&B στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2004 14:16

Τις δραστηριότητες της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε., την επιχειρηματική και αναπτυξιακή στρατηγική του Ομίλου, καθώς και τα οικονομικά αποτελέσματα του 9μηνου 2004 παρουσίασαν σήμερα στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Ευθύμιος Ο. Βιδάλης και ο Οικονομικός Διευθυντής Ομίλου, Σωτήρης Χατζίκος.

Ο κ. Βιδάλης παρουσίασε την S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε., ένα διεθνή πολυμετοχικό Όμιλο με παγκόσμια παρουσία και διαρκή ανάπτυξη, o οποίος, αξιοποιώντας τις πολλαπλές δυνατότητες των βιομηχανικών ορυκτών, προσφέρει ολοκληρωμένες φυσικές λύσεις προστιθέμενης αξίας σε ευρύ φάσμα εξειδικευμένων βιομηχανικών εφαρμογών. «Κατευθυντήριες αρχές μας παραμένουν», τόνισε, «η ικανοποίηση των αναγκών των πελατών μας, η δημιουργία μακροχρόνιας αξίας για τους μετόχους μας, η διαρκής ανάπτυξη του συστήματος εταιρικής διακυβέρνησης και η μακροχρόνια θωράκιση της αξίας της Εταιρίας μας με την εφαρμογή των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης».

Ο κ. Χατζίκος ανέλυσε τα οικονομικά μεγέθη της Εταιρίας σημειώνοντας ότι οι ενοποιημένες πωλήσεις της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. αυξήθηκαν κατά 38,5% το 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2004, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003 και ανήλθαν σε €308,5 εκατ. έναντι €222,7 εκατ. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων της S&B για την περίοδο αυτή ανήλθαν σε €21,5 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 8,5%.

Στον τομέα των βιομηχανικών ορυκτών, μετά την πλήρη ενσωμάτωση του εξαγορασθέντος Ομίλου Εταιριών Stollberg, η αύξηση των πωλήσεων το 9μηνο του 2004 ανήλθε σε 42,5% (€237,1 εκατ.). Παρά το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο των ναύλων, τα κέρδη σε επίπεδο EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) σημείωσαν αύξηση 11,5% (€43,1 εκατ.). Τα κέρδη προ φόρων, επηρεαζόμενα από την αυξημένη επιβάρυνση, τόσο σε χρηματοοικονομικά όσο και σε απόσβεση υπεραξίας, λόγω εξαγορών, σημείωσαν οριακή αύξηση 0,2% και διαμορφώθηκαν σε €16,1 εκατ.

Ο τομέας των εμπορικών δραστηριοτήτων (Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε. και Ergotrak A.Ε.) σημείωσε σημαντική αύξηση των μεγεθών του, τόσο από πλευράς πωλήσεων (26,8% αύξηση το πρώτο 9μηνο του 2004) όσο και από πλευράς κερδοφορίας (43,7% αύξηση κερδών προ φόρων). Η αύξηση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στη Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε., καθώς η στρατηγική εισόδου στο χώρο της λιανικής με ιδιόκτητα καταστήματα άρχισε ήδη να αποδίδει και η ζήτηση τόσο για δίκυκλα όσο και για προϊόντα θαλάσσης παρουσιάζει σημαντική αύξηση κατά το τρέχον έτος.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της S&B για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2004, ο κ. Βιδάλης ανέφερε ότι «τα αποτελέσματα αυτά αντανακλούν την πλήρη ενσωμάτωση και ένταξη των εταιριών που εξαγοράσθηκαν (Ομίλου Stollberg και Bentonit AD) στις λειτουργίες της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε., και επιβεβαιώνουν τη νέα φάση ανάπτυξης στην οποία έχει εισέλθει ο Όμιλος», σημειώνοντας ότι «οι πιέσεις στη λειτουργική κερδοφορία, εξαιτίας του υψηλού επιπέδου των ναύλων, της αύξησης του ενεργειακού κόστους και του επακόλουθου κόστους προμήθειας υλικών και πρώτων υλών, παραμένουν σταθερές».

Ο κ. Βιδάλης, κλείνοντας, αναφέρθηκε στις σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις του Ομίλου S&B μέσα στο 9μηνο του 2004, όπως η εξαγορά του Ομίλου Εταιριών Stollberg και το πρόγραμμα φιλοξενίας πελατών-συνεργατών της Εταιρίας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα. Παρουσίασε, τέλος, την επενδυτική πρόταση της S&B, που στηρίζεται στη μακροπρόθεσμη επιχειρηματική στρατηγική της για αξιοποίηση των ανταγωνιστικών της πλεονεκτημάτων με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή της τόσο γεωγραφικά όσο και σε νέα προϊόντα και εφαρμογές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα