Ανοδικά κινείται το δολάριο στην Ασία

Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2004 08:09

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται το δολάριο στην Ασία, διευρύνοντας το χθεσινό ράλι, το μεγαλύτερο σε χρονικό διάστημα δύο μηνών, καθώς ο Γερμανός καγκελλάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, είπε, ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την ισχυροποίηση του ευρώ.

«Ολο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν έκκληση για την πτώση του δολαρίου», ανέφερε η Sabrina Jacobs, στρατηγικός αναλυτής στην Dresdner Kleinwort Wasserstein, στη Σιγκαπούρη, συμπληρώνοντας: «Ο κόσμος αρχίζει και ρωτά συνεχώς για το ευρώ».

Ο Σρέντερ, που βρίσκεται στην Ιαπωνία, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Γιουνιχίρο Κοϊζούμι, έκανε το παραπάνω σχόλιο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, σε επιχειρηματικό συμπόσιο, στο Τόκυο. Οι δύο ηγέτες, ενδέχεται να συζητήσουν τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών, Hatsuhisa Takashima, στις 3 Δεκεμβρίου.

Το δολάριο, υποχώρησε κατά 1,2%, από τα χαμηλότερα ιστροικά του 1,3470 έναντι του ευρώ, πριν από δύο ημέρες, περιορίζοντας φέτος την πτώση του στο 5,3%.

Το αμερικανικό νόμισμα αναρριχήθηκε στο 1,3306 έναντι του ευρώ, στη 1:22' μ.μ., ώρα Τόκυο, έναντι 1,3337 δολ. που ήταν χθες στη Ν. Υόρκη. H Jacobs, ανέφερε, ότι το δολάριο ενδέχεται να αναρριχηθεί σήμερα στο 1,3280, έναντι του ευρώ. Εναντι του γιέν αυξήθηκε στα 104,119 γιέν, από 103,97 γιέν, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ιαπωνίας, ότι το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, υποχώρησε τον Οκτώβριο, για δεύτερο μήνα.

Οι ιαπωνικές μετοχές υποχώρησαν για τρίτη ημέρα αυτήν την εβδομάδα, με τον δείκτη Nikkei να χάνει ποσοστό 1,3%. Το πλεόνασμα της χώρας, υποχώρησε κατά 9,1%, φθάνοντας στο 1,36 τρισ. γιέν (13,1 δισ. δολ.) έναντι 1,5 τρισ. γιέν που ήταν τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στο Τόκυο.

Δεκατέσσερις οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι το πλεόνασμα θα υποχωρούσε στο 1,485 τρισ. γιέν.

Χθες το εθνικό νόμισμα της Ιαπωνίας, διαπραγματεύθηκε στα 105 έναντι του δολαρίου και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 17 Νοεμβρίου. Τον Δεκέμβριο, ενδέχεται να υποχωρήσει στα 107 γιέν, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές.

Το δολάριο των ΗΠΑ, διεύρυνε χθες το ράλι του έναντι της βρετανικής λίρας, του δολαρίου του Καναδά και του ελβετικού φράγκου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα