Συμφωνία για τις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις στους οργανισμούς λιμένων

Η συμφωνία αφορά στους 10 μη εισηγμένους οργανισμούς λιμένων
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013 16:10
UPD:16:19
EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Η συμφωνία αφορά στους 10 μη εισηγμένους οργανισμούς λιμένων, μεταξύ των οποίων και αυτός της Ραφήνας (στη φωτογραφία).

Σε κλίμα συναίνεσης ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταξύ των διοικήσεων και των εργαζομένων για την υπογραφή των επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας (ΕΣΣΕ) στους οργανισμούς λιμένων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας.

Η συμφωνία αφορά στους 10 μη εισηγμένους οργανισμούς λιμένων, (Οργανισμός Λιμένα Ηρακλείου,Οργανισμός Λιμένα Πατρέων, Οργανισμός Λιμένα Ηγουμενίτσας, Οργανισμός Λιμένα Κερκύρας, Οργανισμός Λιμένα Βόλου, Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας, Οργανισμός Λιμένα Ραφήνας, Οργανισμός Λιμένα Λαυρίου, Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης).

Η συμφωνία για τις εν λόγω συμβάσεις προβλέπει τα εξής:

  • Κάθε οργανισμός λιμένος έχει υπογράψει ΕΣΣΕ για το διάστημα έως και τις 31/12/2014.
  • Το μισθολογικό καθεστώς των εργαζομένων διέπεται από τις διατάξεις των νόμων 4024/2011 και 4093/2012.
  • Σύμφωνα με τους παραπάνω νόμους, προβλέπεται η αναλογική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου – βαθμολογίου του δημόσιου τομέα στα νομικά πρόσωπα που υπάγονται στους νόμους αυτούς, μέσα στα οποία περιλαμβάνονται οι ΟΛ.
  • Η αναλογική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου-βαθμολογίου τίθεται σε ισχύ από 1/1/2013.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι η επιστροφή της ανάπτυξης και των επενδύσεων στη χώρα. «Τίποτα δεν θα μπορέσει να αλλάξει αν δεν υπάρχει συνεργασία και συνεννόηση από όλους τους φορείς» τόνισε και έκανε λόγο για υπευθυνότητα και εποικοδομητική συνεργασία των διοικήσεων και των εργαζομένων. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα