ΥΠΑΝ - Μείωση κατά 6,5% στην τιμή της αμόλυβδης

Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2004 18:27

Κατά 6,5% μειώθηκε τις τελευταίες έξι εβδομάδες η τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα σύμφωνα με τις επίσημες τιμοληψίες. Αντίστοιχα, στο ίδιο χρονικό διάστημα -εξαιρουμένων των δέκα νεοεισελθόντων κρατών- η μείωση της τιμής της αμόλυβδης σε πέντε κράτη-μέλη της Ε.Ε. καταγράφηκε στα επίπεδα του 6% - 6,5%, ενώ στα υπόλοιπα εννέα κράτη-μέλη, η μείωση ήταν σημαντικά μικρότερη. Μάλιστα, η μείωση που καταγράφηκε στην τιμή της αμόλυβδης τις τελευταίες αυτές εβδομάδες στον ευρωπαϊκό μέσο όρο ήταν 4,35%.

Τα παραπάνω υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, σχετικά με τη μη άμεση προσαρμογή των μειώσεων των διεθνών τιμών πετρελαίου στην ελληνική αγορά πετρελαιοειδών και επειδή επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η προσαρμογή αυτή, ιδιαίτερα στη χώρα μας, ήταν περισσότερο βραδεία του επιβαλλομένου.

«Το υπουργείο Ανάπτυξης», σημειώνει ο κ. υπουργός, «παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην αγορά πετρελαιοειδών και με τις υπηρεσίες του είναι παρόν για αυστηρούς και συστηματικούς ελέγχους, για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, της νοθείας και κάθε φαινομένου αισχροκέρδειας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα