Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2004 18:27

ΥΠΑΝ - Μείωση κατά 6,5% στην τιμή της αμόλυβδης

Κατά 6,5% μειώθηκε τις τελευταίες έξι εβδομάδες η τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα σύμφωνα με τις επίσημες τιμοληψίες. Αντίστοιχα, στο ίδιο χρονικό διάστημα -εξαιρουμένων των δέκα νεοεισελθόντων κρατών- η μείωση της τιμής της αμόλυβδης σε πέντε κράτη-μέλη της Ε.Ε. καταγράφηκε στα επίπεδα του 6% - 6,5%, ενώ στα υπόλοιπα εννέα κράτη-μέλη, η μείωση ήταν σημαντικά μικρότερη. Μάλιστα, η μείωση που καταγράφηκε στην τιμή της αμόλυβδης τις τελευταίες αυτές εβδομάδες στον ευρωπαϊκό μέσο όρο ήταν 4,35%.

Τα παραπάνω υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, σχετικά με τη μη άμεση προσαρμογή των μειώσεων των διεθνών τιμών πετρελαίου στην ελληνική αγορά πετρελαιοειδών και επειδή επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η προσαρμογή αυτή, ιδιαίτερα στη χώρα μας, ήταν περισσότερο βραδεία του επιβαλλομένου.

«Το υπουργείο Ανάπτυξης», σημειώνει ο κ. υπουργός, «παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην αγορά πετρελαιοειδών και με τις υπηρεσίες του είναι παρόν για αυστηρούς και συστηματικούς ελέγχους, για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, της νοθείας και κάθε φαινομένου αισχροκέρδειας».