Υπό πίεση οι ευρωπαϊκές μετοχές

Μετά την υποβάθμιση της Γαλλίας
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013 10:37
UPD:10:47
EPA/Frank Rumpenhorst

Πιέσεις δέχονται οι ευρωπαϊκές μετοχές στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, στον απόηχο της απόφασης του οίκου Standard & Poor’s να υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Γαλλίας, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για την οικονομία της Ευρωζώνης.

Η S&P υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας κατά μία βαθμίδα, από «ΑΑ+» σε «ΑΑ», εκτιμώντας ότι η υψηλή ανεργία αποδυναμώνει τις προσπάθειες της γαλλικής κυβέρνησης για νέες σημαντικές δημοσιονομικές και διαρθρωτικές παρεμβάσεις.

«Η απόφαση της S&P αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες για την ανάπτυξη στη Γαλλία και το αίσθημα ότι η δράση της κυβέρνησης δεν είναι επαρκής», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομικών ερευνών στη Natixis Asset Management στο Παρίσι.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξης των συναλλαγών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρεί κατά 0,4% στις 1.291,25 μονάδες, ενώ ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σημειώνει πτώση 0,6%.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές των γαλλικών τραπεζών, με τη Societe Generale να υποχωρεί κατά 1,3% και τη Natixis να βρίσκεται στο -1,2%.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα