Πτώση στη Wall Street

Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 23:46
UPD:23:53
REUTERS/CARLO ALLEGRI

Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο της  Νέας Υόρκης, παρά την αιφνιδιαστική απόφαση της ΕΚΤ για μείωση των επιτοκίων και τα πολύ καλά στοιχεία για το αμερικάνικο ΑΕΠ γ’ τριμήνου.

Οι επενδυτές φαίνεται ότι αδιαφόρησαν για το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αιφνιδίασε της αγορές καθώς προχώρησε στην μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης, στο ιστορικό χαμηλό του 0,25%, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης του κινδύνου του αποπληθωρισμού.

Η αποφάση αυτή έρχεται σε μία στιγμή όπου οι επενδυτές στις ΗΠΑ ψάχνουν για πιο καθαρές ενδείξεις σχετικά με την πορεία της εγχώριας οικονομίας και της αγοράς εργασίας, ελτις ώστε να καταλάβουν πιο θα έιναι το μέλλον της στάση πολιτικής της Fed σχετικά με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Όσον αφορά στο μέτωπο της αμερικάνικης οικονομίας τα καλά νέα ήλθαν από τα στοιχεία για το ΑΕΠ γ’ τριμήνου που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Συγκεκριμένα, το αμερικάνικο ΑΕΠ αυξήθηκε 2,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, έναντι 2,5% το δεύτερο τρίμηνο και ενώ αναλυτές έκαναν λόγο για ανάπτυξη 2%.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν και τα στοιχεία από την αγορά εργασίας που έδειξαν μείωση για τέταρτη συνεχή εβδομάδα του αριθμού των αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτημα για επίδομα ανεργίας,  με τις νέες αιτήσεις να υποχωρούν κατά 9.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 336.000, την εβδομάδα που έληξε στις 2 Νοεμβρίου.

Στη Wall Street με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις  συναλλαγές τους οι μετοχές της International Business Machines Corp και της El du Pont de Nemours & Co, στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές της Walt Disney CO και της Goldman Sachs Group

O δείκτης Dow Jones ^DJI-0,97% έκλεισε με απώλειες - 0,97% στις 15,594.00 μονάδες, ο δείκτης S&P υποχώρησε κατά 1,32% στις 1,747.15 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq  κατέγραψε πτώση -1,90% στις 3,857.33 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα