Ομιλος Βιοχάλκο: Στα 227 δισ. δρχ. ο κύκλος εργασιών εξαμήνου

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2001 18:43

Aύξηση 15% σημείωσε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Βιοχάλκο σε σχέση με αυτόν του πρώτου εξαμήνου του 2000 και ανήλθε σε 227 δισ. δρχ.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) -εξαιρουμένων των αποτελεσμάτων από χρηματιστηριακές πράξεις- ανήλθε σε 35,2 δισ. δρχ., αυξημένα κατά 22% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2000.

Τα καθαρά αποτελέσματα ανήλθαν σε 23,5 δισ. δρχ., μειωμένα σε σχέση με αυτά της αντίστοιχης περιόδου του 2000 λόγω της μη επανάληψης κερδών από χρηματιστηριακές πράξεις ύψους 17,4 δισ. δρχ. και λόγω αυξημένων συνολικών αποσβέσεων.

Συγκεκριμένα διενεργήθηκαν συνολικές αποσβέσεις ύψους 10,9 δισ. δρχ., αυξημένες κατά 65% σε σχέση με τις αντίστοιχες του πρώτου εξαμήνου του 2000.

Οι συνολικές επενδύσεις που πραγματοποίησαν οι θυγατρικές εταιρείες της Βιοχάλκο ανήλθαν σε 52 δισ. δρχ. και αφορούν στην αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας καί στην παραγωγή προϊόντων υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.

Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους η Βιοχάλκο μέσω θυγατρικών της πραγματοποίησε σειρά εξαγορών παραγωγικών μονάδων στη Βρετανία και στη Βουλγαρία, οι οποίες, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση του κύκλου εργασιών της από το δεύτερο εξάμηνο του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα