Αγρ/κος Οίκος Σπύρου- Μικρή αύξηση στα κέρδη λόγω αναδιάρθρωσης

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2001 18:50

Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί στην αλλαγή της επιχειρησιακής της διάρθρωσης, η εταιρεία Αγροτικός Οίκου Σπύρου εξαιρώντας από τις δραστηριότητες της, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της, προϊόντα με μικρή κερδοφορία και τα αντικαθιστά με προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Αυτό, όπως υπογραμμίζεται, θα επιφέρει προσωρινή μείωση του τζίρου, ο οποίος στη συνέχεια και με την είσοδο των νέων προϊόντων, αναμένεται να αυξηθεί με παράλληλη αύξηση της κερδοφορίας.

Παράλληλα η εταιρία διευρύνει την παραγωγική της βάση, με σκοπό την αύξηση των μικτών της κερδών, μέσω της μείωσης του κόστους παραγωγής, ενώ διασφαλίζει την επάρκεια των προϊόντων της στην αγορά.

Ηδη, το πρώτο εξάμηνο του 2001 το μικτό κέρδος διαμορφώθηκε στο 49% του τζίρου από 42% του πρώτου εξαμήνου του 2000. Ωστόσο θα προχωρήσει και σε ευέλικτα διοικητικά σχήματα, που θα επιφέρουν μείωση των λειτουργικών της δαπανών και αποτελεσματικότητα στην επίτευξη των στόχων της. Αποτέλεσμα αυτών, όπως τονίζεται, είναι η αύξηση των μερικών της αποτελεσμάτων (κερδών) το πρώτο εξάμηνο σε 2,7 δισ. δρχ. από 2,6 δισ. δρχ. του πρώτου εξαμήνου του 2000.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΠΥΡ



Σχολιασμένα