Χρηματοδότηση έργων 550 εκατ. ευρώ από ΕΤΕπ

Υπογραφή των σχετικών συμφωνιών στις 11 Νοεμβρίου
Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 10:16
UPD:10:17
EUROKINISSI

Η Διευθύνουσα Επιτροπή της ΕΤΕπ θα έχει σειρά επαφών με την ελληνική κυβέρνηση και θα επισκεφθεί έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από την ΕΤΕπ (φωτ. αρχείου).

Συμφωνίες, συνολικού ύψους 550 εκατ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση έργων σε αυτοκινητοδρόμους, υποδομές τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, καθώς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ετοιμάζεται να συνάψει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Οι σχετικές συμφωνίες θα υπογραφούν τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, επ’ ευκαιρία της πραγματοποίησης για πρώτη φορά στη χώρα μας της συνάντησης της Διευθύνουσας Επιτροπής της ΕΤΕπ ενόψει της Προεδρίας της Ε.Ε., που θα αναλάβει η Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Στη διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα, η Διευθύνουσα Επιτροπή της ΕΤΕπ θα έχει σειρά επαφών με την ελληνική κυβέρνηση και θα επισκεφθεί έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από την ΕΤΕπ.

Διευκρινίζεται ότι η Διευθύνουσα Επιτροπή - το μόνιμο συλλογικό εκτελεστικό όργανο της Τράπεζας - αποτελείται από εννέα μέλη και εργάζεται υπό την εποπτεία του προέδρου και υπό τον έλεγχο του διοικητικού συμβουλίου. Η Διευθύνουσα Επιτροπή διασφαλίζει τη διαχείριση των τρεχουσών υποθέσεων της ΕΤΕπ, προετοιμάζει τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου και διασφαλίζει την εκτέλεση των αποφάσεων αυτών.

Η Διευθύνουσα Επιτροπή συνεδριάζει μια φορά την εβδομάδα, υπό την προεδρία του προέδρου της Τράπεζας. Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΤΕπ, ο πρόεδρος της Τράπεζας προεδρεύει επίσης του διοικητικού συμβουλίου της. Οι τέσσερις μεγαλύτεροι μέτοχοι  -Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο - διαθέτουν μόνιμη έδρα στη Διευθύνουσα Επιτροπή.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα