Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 16:47
UPD:16:49
FOSPHOTOS/ALEXANDROS KATSIS

Το Κίνημα σημειώνει ότι «αποτελεί αναγκαιότητα η βελτίωση της ρύθμισης για τις οφειλές με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους για τις επιχειρήσεις που είναι συνεπείς στην πληρωμή των τρεχουσών εισφορών».

«Υπάρχουν περιθώρια και πρέπει να εξαντληθούν για την ενίσχυση των εσόδων του ασφαλιστικών ταμείων», παρατηρεί το ΠΑΣΟΚ αναφερόμενο στις διαβουλεύσεις του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα.

Στο πλαίσιο αυτό το Κίνημα σημειώνει ότι «αποτελεί αναγκαιότητα η βελτίωση της ρύθμισης για τις οφειλές με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους για τις επιχειρήσεις που είναι συνεπείς στην πληρωμή των τρεχουσών εισφορών».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, το μέτρο μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη στα ταμεία, με την προϋπόθεση ότι εφαρμόζεται στοχευμένο με κριτήρια τη συνέπεια στην καταβολή των εισφορών και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι οι σχεδιασμοί για το εφάπαξ πρέπει να γίνουν με ορίζοντα τουλάχιστον πενταετίας και όχι σε ετήσια βάση, που «θα οδηγούσε σε μεγάλες διαφορές από χρόνο σε χρόνο, σε βάρος των εργαζομένων που συνταξιοδοτούνται αυτή την περίοδο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα